Hot spark
Image default
Bedrijven

Gezond sporten

Als je ineens begint met sporten, kan dat flink tegenvallen. Jouw lichaam kan namelijk flink tegensputteren, omdat het ineens dingen moet doen die het niet (meer) gewend is. Dat kost tijd. Soms kan het ook voor blessures zorgen. Wil jij vervelende situaties voorkomen? Dan is het belangrijk om op jouw gezondheid te letten tijdens het sporten. Lees hier wat tips die hierbij helpen.

Supplementen

Wat je vaak ziet is dat er gesport wordt, maar het eetpatroon niet echt mee veranderd. Terwijl, als je gaat sporten, je meer nodig hebt van bepaalde zaken. Vaak is extra magnesium nodig en zijn er meer eiwitten nodig. Dat kun je prima met supplementen aanvullen. Wel is het zo dat je goed moet weten welke supplementen jij precies nodig hebt. Het is zeker slim om je te laten informeren over het gebruik van supplementen.

Rustige start

Je kunt niet van jouw lichaam verwachten dat het ineens 5 km kan hardlopen als je normaal al na een paar trappenlopen, buiten adem bent. Hardlopen kan ook een enorme druk geven op de knieën, die het niet gewend zijn te krijgen. Blessures voorkom je door niet door jouw pijn heen te lopen. Voel je dat jouw knieën voor jouw gevoel bijvoorbeeld ‘op slot’ gaan zitten? Dan kun je beter stoppen op dat moment met hardlopen. Maak voor een volgende keer de afstand kleiner, of loop minder ver. Ga ook naar een fysiotherapeut zodat je misschien gerichte oefeningen krijgt die jouw knieën kunnen versterken. Het is daarnaast ook belangrijk om jezelf te verdiepen in waarom je hamstrings trainen belangrijk is. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om te gaan hardlopen.

Houd er plezier in

Als je van sporten alleen maar stress krijgt, ben je eigenlijk niet goed bezig. Stress is namelijk heel slecht voor jouw lichaam. Soms kun je beter de lat iets later leggen. Dan heb je minder kans op blessures en is de kans groter dat je blijft sporten. Natuurlijk, als je de smaak te pakken hebt, sport dan gerust meer. Het is uiteindelijk helemaal aan jou.

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/