Hot spark
Image default
Beauty en verzorging

Rijstwater helpt om de vitaliteit van je bos krullen te verhogen

Krullend haar geeft altijd aan hoe het zich voelt. Blije krullen hebben enorm veel veerkracht en glans. Als je krullen er dof en futloos uitzien, dan kan dat verschillende redenen hebben. Er kan een probleem zijn in de toevoer of opnamen van voedingsstoffen, waardoor je haar niet zo dik en vitaal aangroeit als het zou horen te doen. Het kan ook zijn dat je haar beschadigd is geraakt, waardoor de porositeit verminderd is. Je kunt al deze problemen verbeteren door je krullen te verzorgen met rijstwater.

Rijstwater herstelt de porositeit van je haar

De buitenste laag van je haren bestaat uit een soort schubben die over elkaar heen liggen. Als deze schubben goed werken, dan wordt vuil buiten gehouden, maar kan je haar wel vocht opnemen. Dit vocht vult de poriën van het haar waardoor het veerkrachtig en glanzend wordt. Deze haarschubben kunnen beschadigd raken door de ammoniak van haarverf, de hitte van een stijltang, of een te droge omgeving. Ten gevolge daarvan wordt je haar futloos en dof en het kan zijn dat je natuurlijke krullen verdwijnen, maar gefermenteerd rijstwater bevat aminozuren die de haarschubben nieuw leven inblazen.

De juiste voedingsstoffen zorgen voor optimale haargroei

Jouw krullen worden gevormd door hun wortels. Deze bevinden zich in een haarzakje dat een heleboel bloedvaten bevat. Vanuit het bloed worden voedingsstoffen opgenomen die haar vormen. Doordat er continu nieuw haar wordt gemaakt, groeit het naar buiten. Als er genoeg voedingsstoffen aanwezig zijn, dan worden er stevige vitale krullen gevormd. Rijstwater bevat belangrijke B-vitaminen en mineralen die dit proces verbeteren waardoor je haar optimaal groeit.

Rijstwater kopen

Toen de initiatiefnemers van Rice Up! Rijstwater dit geniale product ontdekten bij de Yao vrouwen in China, wisten ze dat veel Nederlanders met krullen hier erg bij gebaat waren. Via hun website kun je verschillende producten bestellen. Voor de beste natuurlijke verzorging van je krullen kun je rijstwater combineren met essentiële olie.