Hot spark
Image default
Bedrijven

De koelkast koelt niet meer goed

Je hebt al een tijdje het idee dat je koelkast niet meer goed koelt. Je eten is lauw en je weet maar niet goed waar het door komt. Erg vervelend, want je wil natuurlijk wel dat je eten lekker is en ook gekoeld blijft. Is dit het geval? Dan kan de thermostaat van je koelkast zomaar eens kapot zijn. De thermostaat van je koelkast werkt ongeveer hetzelfde als de thermostaat van je huis. Dit komt, omdat een thermostaat de temperatuur regelt. Bij sommige koelkasten is het mogelijk om de temperatuur van het vriesvak apart te regelen als je die erin hebt, maar lang niet bij alle koelkasten. Ben je erachter dat de thermostaat stuk is? Laat dit dan zo snel mogelijk maken.

 

Te koud

Het kan ook zo zijn dat je koelkast te koud is. Is dat het geval en is je voedsel bijna vast gevroren? Dan is de thermostaat van je koelkast waarschijnlijk ook kapot. Draai wel de temperatuur van de vriezer twee graden omlaag als dat kan. Als de temperatuur daarna niet is verlaagd dan kun je maar het beste witgoed in Heerlen of ergens anders in Nederland bellen. Witgoed in Heerlen of ergens anders in Nederland kan de thermostaat vervangen. Dit is meestal makkelijker dan repareren.

 

Goede temperatuur

De juiste temperatuur voor de koelkast is tussen de drie en de vier graden. De temperatuur voor de vriezer is -18 graden. Dit is aanbevolen, wil je de kwaliteit van je voedsel behouden. Zo blijven de temperaturen net boven het vriespunt en zorgt het dat bacteriegroei langzamer plaatsvindt.

 

Thermometer

Zelf controleren of de thermostaat kapot is? Dan kun je gebruik maken van een thermometer. Plaats de thermometer in de koelkast en kijk vervolgens na een aantal dagen steeds of de temperatuur klopt met wat de thermostaat van de koelkast aangeeft.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-heerlen/