Hot spark
Image default
Bedrijven

Tijd voor jezelf is onbetaalbaar

Op het begin van je leven wordt er nog volop voor je gezorgd. Je mag leren kruipen, brabbelen, eten, en lekker veel slapen zodat je groot en sterk kunt worden. Daarna sta je langzaam rechtop en moet je steeds meer hooi op je vork gaan nemen. De basisschool of de middelbare school kunnen al intens zijn. Vervolgens komt er financiële druk bij, misschien kinderen, offers die je moet maken, en ga zo maar door. Daarom leer je, zodra je voor jezelf hebt leren zorgen, op latere leeftijd één belangrijk ding: Tijd voor jezelf is onbetaalbaar. Maar hoe maak je tijd voor jezelf met al die verantwoordelijkheden en zorg voor anderen?

Ritme

Stap één is vaak ritme. Op dezelfde manier als dat je op elke dinsdagavond de kids naar voetbal brengt, ga je ook een moment voor jezelf inplannen. Dit is dan echt mama of papa hun moment. Probeer ook duidelijk te maken dat dit belangrijk is, en leg uit waarom. Zo leer je ook meteen iets bij over voor jezelf zorgen.

Kinderdagverblijf Rijswijk

Heb je het gevoel dat dit echt niet lukt in je planning, maak dan ruimte. Zorg voor vervanging zoals een babysitter of Kinderdagverblijf Rijswijk. Even voor de duidelijkheid, als jij je kind naar Kinderdagverblijf Rijswijk brengt maakt dit je geen slechte ouder. Zorg alleen dat het gebalanceerd is en je jouw kinderen misschien meer ziet dan ze de oppas zien. Vooral vandaag de dag is het leven van een alleenstaande ouder of twee werkende ouders zo ongelofelijk druk, het is niet meer dan normaal dat je hulp nodig hebt om dit te overleven..

Wat doe je in die tijd

Als je de tijd eenmaal krijgt, wat doe je er dan mee? Wat je maar wilt, is een voordehand liggend antwoord. Logisch ook, want het gaat over tijd voor jezelf. De vraag is hier echter: Waar wordt je echt gelukkig van en wat werkt voor jou ontspannend? Een aantal uur non-stop Netflix zitten kijken kan wel eens helpen, maar soms is het beter om een combinatie te vinden tussen gezond en ontspannend. Ga sporten, lees een boek en geniet van de stilte voor de verandering. Neem een nieuwe hobby. Zo maak je optimaal gebruik van tijd voor jezelf.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/