Hot spark
Image default
Bedrijven

Tips voor een dagje in Roermond

We zijn vaak zo druk met reizen over de hele wereld dat we mooie plekjes in Nederland helemaal vergeten. Vooral plaatsen die misschien niet zo voor de hand liggen. Daarom is het maar al te leuk om weer eens leuke steden in Nederland te gaan ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Limburgse stad Roermond? Met zo’n 60.000 inwoners is het geen grote stad, maar wel een leuke stad om een ​​weekend te vertoeven. Hieronder kun je veel tips krijgen over wat de stad zo leuk maakt. Lees snel verder!

Om te zien

Veel toeristen in naar Roermond gaan naar de Designer Outlet Center, maar ook het oude winkelcentrum heeft veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld eens het Munsterplein en ga lekker in de zon op het terras zitten. Als je ’s avonds de stad wilt verkennen, zijn er veel goede cafés op het Stationsplein of bij de Roerkade. Wil je wat meer cultuur? Ga dan naar de Munsterkerk of het Cuypershuis. Ook zijn er in de stad vele oude bedrijven te vinden zoals slotenmaker Roermond. Bij slotenmaker Roermond kun je voor van alles terecht! Het is zeker eens de moeite waard om slotenmaker Roermond te bezoeken.

Om te doen

Een van de dingen waar de stad om bekend staat is toch wel de Designer Outlet. De Designer Outlet in Roermond is de grootste Outlet van Europa. Als je van shoppen en merkkleding houdt, mag je dit adres niet missen. Je vindt hier zo’n 200 internationale modemerken en dit winkelcentrum trekt zo’n 8 miljoen bezoekers per jaar. Het is tevens elke dag geopend, behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Let wel op met drukke feestdagen en vakanties, dan is het hier erg druk!

Om te eten

Het ECI Cultureel Centrum biedt een plek voor creativiteit maar zeker ook om lekker te eten! Het is het oudste industriële gebouw van de stad. Er vinden veel tentoonstellingen plaats, theater- of bioscoopvertoningen en er worden veel cursussen aangeboden. Kijk zeker eens op de website of er iets leuks te doen is! Ook vind je hier twee van de meest populaire restaurants van de stad: Mr. Sammi en restaurant One. Beiden hebben een zeer uitgebreide menukaart. Daarnaast is de locatie ook nog eens prachtig: uitzicht op het mooie water!

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/