Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Administratie uitbesteden

Administratie is voor veel bedrijven een onderwerp wat saai is en wat niet graag wordt gedaan. Salarisadministratie is daar een goed voorbeeld van. Toch zijn er niet veel bedrijven die de salaris administratie uit laten besteden. Dat blijkt uit onderzoek van Unit4 onder HR professionals. Toch is het handig om dit uit te laten besteden. Er zijn drie goede redenen voor het uitbesteden van deze administratie. Wat die redenen zijn lees je in dit artikel.

De eerste reden is dat uitbesteden vaak goedkoper is dan het zelf doen. Als je het zelf doet betekent dit dat je ook veel kosten hebt. Je moet het salaris betalen voor de administrateur maar ook kosten voor het bijhouden van de kennis en werkplekkosten. Bij het uitbesteden zul je een vast bedrag betalen en zullen er geen extra kosten bij komen.

Een tweede reden is dat uitbesteden vaak veiliger is dan het zelf te doen. Het kan zijn dat iemand langdurig ziek wordt. Dan moet iemand toch de taken over kunnen nemen. Als het uitbesteed is hoef je je daar geen zorgen over te maken. Daarnaast moet degene constant op de hoogte zijn en bijleren. Daarnaast is het bedrijf die de taken overneemt goed op de hoogte en gecertificeerd om het te doen. Zij weten precies hoe het moet. Salarisverwerking is een complexe baan.

Uitbesteden bespaart verder ook veel tijd .Salarisverwerking is lastig en er komen veel dingen bij kijken. Er kunnen opeens problemen voorkomen of dat er meer taken bij komen. Dan moet je dit wel snel kunnen doen. Als je de taken hebt uitbesteedt hoef je je daar helemaal geen zorgen over te maken en kun je je richten op de core business van het bedrijf. Dit kan met Youforce Raet.

Gelukkig is er ook software die kan helpen bij salarisverwerking. Wi je het toch niet uitbesteden, dan kun je als nog tijd besparen door de juiste software te gebruiken.

http://www.cbbs.nl/