Hot spark
Image default
Bedrijven

Je mag eindelijk rijles nemen!

Misschien ben je 16,5 jaar, 17 of 18 geworden of je hebt eindelijk de tijd en het geld om je rijbewijs te behalen. Dit betekent dan dat je mag beginnen met rijles.

Hoe vind je een geschikte rijschool?

Voordat je kunt beginnen met je rijlessen, moet je je natuurlijk wel aanmelden bij een rijschool. Het belangrijk om op een aantal punten te letten bij het maken van deze keuze:

–          Je locatie Het is handig om een rijschool in de buurt te nemen, als je bijvoorbeeld in Geleen woont, is het niet zo verstandig om een rijschool in Heerlen te zoeken. In dit geval kies je voor een rijschool Geleen. In Geleen zijn genoeg rijscholen waar je uit kunt kiezen.

–          Slagingspercentage Tijdens je onderzoek naar de beste rijschool Geleen, is het belangrijk dat je let op het slagingspercentage van deze rijschool. Dit kan je vinden op de website van het CBR!

–          Kijk naar het aantal eerste examens Als een rijschool maar 10 eerste examens heeft, is het een goed idee om te overwegen of de lesinhoud dan wel goed is.

 

Je pakket kiezen

Er zijn verschillende soorten pakketten en de prijzen verschillen per rijschool. Wil jij liever losse lessen betalen? Of in een keer al je lessen betalen, hierdoor krijg je waarschijnlijk bulk korting. Of je moet binnen 2 weken je rijbewijs behalen? Dan is een spoedcursus een geschikte optie.

Waarschijnlijk weet jij niet hoeveel lessen je nodig gaat hebben. Dat is heel normaal en daarom kan je bij vrijwel elke rijschool een proefles nemen. Tijdens deze proefles zal er gekeken worden naar je rijvaardigheden op dat moment en hoeveel uren jij nodig zal hebben om je rijbewijs te kunnen behalen. Hierna is het gemakkelijker om een pakket te kiezen.

De gemiddelde prijs voor het behalen van je rijbewijs is 2300 euro. Dit is natuurlijk best veel geld. Daarom zal het waarschijnlijk wel wat tijd kosten om dit te kunnen betalen. Een rijbewijs halen heeft natuurlijk geen haast en je hoeft het alleen te doen als je het zelf wilt!

https://046rijopleidingen.nl/