Hot spark
Image default
Bedrijven

Aanvalsplan voor een betere conditie

Ben jij al moe als je drie etages hoog de trappen oploopt? Als je dat prima vindt, is dat natuurlijk helemaal oké. Wil je er wat aan doen? Dan heb je een goed plan nodig. Je zegt het namelijk al snel: ik moet wat aan mijn conditie doen, maar het ook echt doen? Dat is iets anders. Het is niet makkelijk om het echt te doen. Anders had je het al gedaan toch? Daarom hier een aanvalsplan, zodat je straks wel met gemakt die drie trappen oploopt.

Bouw beweging in jouw leven

Begin vandaag nog! Ga elke dag voor het ontbijt even naar buiten en loop een kwartiertje. Dat is meer dan niets en vermoedelijk meer dan je nu doet. Vind je het buiten te koud? Zorg er dan voor er standaard warme kleren liggen op jouw stoel of op een andere plek die jij handig vindt. Vervolgens bouw je de activiteit elke maand uit, tot het gewenste niveau.

Wat zegt jouw hoofd?

Heb je geen zin? Let er dan op wat jouw hoofd tegen jou zegt. Wat zijn de verhalen die er in jouw hoofd spoken? ‘Een keertje niet lopen, maakt niet uit.’ is een hele bekende. Net als ‘ik heb nu al drie dagen op rij niet gelopen’ is dat ook. Zie je hoe het eerste verhaal uiteindelijk zorgt voor het tweede verhaal?

Hoe los je dit op? Door te beseffen dat die eerste keer niet doen ervoor zorgt dat je in een impasse kan komen. Zoals waarschijnlijk dus daarvoor ook gebeurd is. Die ene keer maakt dus wel uit. Gedachten zijn niet fout, maar ook niet zomaar waar. Tuurlijk kan het een keer door omstandigheden zo uitkomen dat het niet lukt in de ochtend, maar vaak zijn het werkelijk smoesjes. Smoesjes omdat je in de weerstand schiet. Dat is heel normaal bij het aanwennen van nieuwe gewoontes. Besef dat het tijd nodig heeft, meestal zo’n 3 weken, voor die weerstand verdwijnt. Vind je het toch moeilijk? Schakel dan een personal trainer Twente of een online trainer in die jou kan motiveren.

Online trainer of een personal trainer Twente

Kom je er zelf niet uit? Zoek dan hulp. Niet alles lukt op eigen kracht. Dat is geen schande. Het getuigt juist van moed als je kiest voor een online trainer of een personal trainer Twente of elders. Dat betekent dat je het aandurft om er echt voor te gaan.

http://www.fitintwente.nl/