Hot spark
Image default
Auto's en Motoren

De uitstraling van de tweedehands Toyota RAV4

Het is lastig te omschrijven, maar dat ook eentweedehands Toyota RAV4 iets bijzonders heeft, is overduidelijk. Het is de sportiviteit, de uitstraling, het krachtige voorkomen en toch ook de compactheid. Bijzondere auto in elk geval, deze Toyota RAV4 waarover we toevallig een interessant stuk lazen op het leuke auto blog Autodromen. Toch al een aanrader, want als geen andere blog word je hier geïnspireerd bij je zoektocht naar een nieuwe of een gebruikte auto.

In 2009 werd de Toyota RAV4 cosmetisch aangepakt

De Toyota RAV4 is een compacte SUV. De auto rolde in 1994 voor de eerste keer van de spreekwoordelijke band. Meteen al maakte de Toyota grote indruk. Met de jaren onderging de toch al best indrukwekkende Toyota RAV4 steeds kleine aanpassingen. Nadat in 2006 de derde generatie van de Toyota RAV4 gelanceerd werd, onderging de Toyota drie jaar later een behoorlijke facelift en kreeg de auto’s een aantal interessante extra’s. Of zoals Toyota het zelf omschreef, de auto werd ‘cosmetisch aangepast’.

Harde schijf, server en een licht- en regensensor

De bumpers, de verlichting, de mistlichten en het radiatorrooster werden aangepakt, terwijl de RAV4 ook elektrisch inklapbare spiegels kreeg. Bovendien kreeg de Toyota toen een licht- en regensensor. Daarnaast beschikt de RAV4 vanaf dat moment over een GPS, een harde schijf van 10 gigabyte en een server met actieve hoofdsteunen.

Er bleek niets mis met het gaspedaal van de Toyota RAV4

Koop je dus een tweedehands RAV 4 vanaf dat jaar, dan beschikt de auto over al deze extra’s. De RAV4 heb je in een 1998 cc benzinemotor en een 2231 cc dieselmotor, beide in een uitvoering met zes versnellingen. Tenslotte, de RAV4 van Toyota werd ook genoemd in het bekende ‘gaspedaal-verhaal’. Het gaspedaal van de RAV4 zou blijven hangen en dat zou ongelukken veroorzaken. Na onderzoek bleek niets echter minder waar.