Hot spark
Image default
Auto's en Motoren

Een bedrijfswagen leasen of kopen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen voor jouw bedrijf? Het is altijd een behoorlijke investering om nieuw vervoer aan te schaffen. Het is daarom zeker de moeite waard om te kijken wat jouw opties zijn. Heb jij namelijk weleens gedacht aan het leasen van een bedrijfswagen? Lees gauw verder of de optie om een bedrijfswagen te kopen of te leasen het beste bij jou past? 

 

Budget

Op de lange termijn is het natuurlijk voordeliger om een eigen bedrijfswagen te kopen. Maar wanneer je momenteel niet het budget hebt om een goede bedrijfswagen te kopen, is het wellicht beter om te leasen. Je kunt namelijk beter jouw geld investeren in de lease van een goede bedrijfswagen, dan een tweedehands bedrijfswagen aanschaffen op een klein budget.

 

Professionaliteit

Wanneer je komt aanrijden bij een klant, is dit direct het visitekaartje voor de klant. Het is daarom belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Kies daarom liever voor een goede bedrijfswagen om te leasen, dan het kopen van een voordelige bedrijfsbus. Je zet jouw bedrijf direct goed op de kaart met een bedrijfsbus.

 

Tijdelijke contracten

Is jouw bedrijf aan het groeien of zijn de opdrachten veranderlijk? Dan is het niet de beste optie om te investeren in bedrijfswagens. Wanneer je maar tijdelijk een bedrijfswagen nodig hebt, is het slimmer om tijdelijke een bedrijfswagen te leasen. Je kunt al voor korte periodes een bedrijfswagen leasen. Het geld dat je hierdoor bespaart, kun je later veel beter investeren in andere facetten van jouw bedrijf.

 

Onderhoud en onkosten

Bij een leasecontract zijn de kosten voor onderhoud en ongevallen inbegrepen. Je betaalt wel meer per maand voor een leasewagen, maar hier krijg je uiteindelijk ook genoeg voor terug. Deze kosten komen namelijk wel voor jouw rekening met een eigen bedrijfswagen.

Een bedrijfswagen leasen is voor veel ondernemers een goede keuze. Het is verstandig wanneer dit een tijdelijke optie is en voor de volledige dekking tijdens het gebruik van de wagen. Heb jij het geld voor een nieuwe bedrijfswagen in huis en ben je van plan om langdurig gebruik