Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Waarom je auto verkopen

 

Je auto verkopen kan meerdere redenen hebben. Hieronder lees je de meest voorkomende redenen.

  1. Kindje op komst
  2. Financiële problemen
  3. Leaseauto
  4. Emigratie
  5. Auto kapot of onderhoud nodig

Kindje op komst

Wordt er binnenkort een baby geboren dan is je huidige auto wellicht te klein. Een baby meenemen in de auto betekent dat er een hoop spullen ook mee moeten.  Denk aan een Maxi Cosi, een kinderwagen en een hoop baby verzorgingsspullen. Veel mensen kiezen een hatchback of station vanwege de praktische laadruimte.

Financiële problemen

Van te voren weet je nooit hoe je er op financieel vlak bij zit over een tijdje. Tegenwoordig kun je ook met een vast contract werkloos worden. In veel gevallen kom je dan terecht in een uitkering en krijg je nog maar 70% van je loon. Kreeg je 2000,- euro netto dan gaat daar 600,- euro vanaf. Dat betekent dat je nog maar 1400,- euro krijgt. De auto verkopen is dan soms de enige oplossing om jezelf uit geldproblemen te houden.

Leaseauto

Een leaseauto oftewel een auto van de zaak is vaak erg interessant. Je hoeft namelijk zelf geen onderhoud, wegenbelasting en verzekering meer te betalen. Soms betaal je wel bijtelling maar dat is minder dan de reguliere kosten die je zou maken. Bovendien hoef je ook geen brandstof te betalen. Je auto verkopen is dan een van de eerste dingen die je doet zodra je de leaseauto in bezit hebt natuurlijk.

Emigratie

Ga je emigreren naar het buitenland dan kun je de auto verkopen of meenemen. Veel mensen kiezen voor verkopen. De auto moet je namelijk in het land waar je naar toegaat invoeren en dat kost geld. Het is veel geregel om dit allemaal in orde te maken en in veel gevallen mag je pas gaan rijden met de auto zodra alles is geregeld. Ook in Nederland moet je het een en ander regelen anders blijf je de wegenbelasting en verzekering doorbetalen en blijf je verplicht aan de APK keuring te voldoen. Je auto verkopen is een slimme zet omdat deze vaak in Nederland meer oplevert dan in het buitenland.

Auto kapot of onderhoud nodig

Is je auto kapot of heb je groot onderhoud nodig dan kan dit zeker een reden zijn om de auto te verkopen. Reparaties kunnen net als groot onderhoud vele honderden euro’s kosten. Een distributieriem vervangen als voorbeeld kost gemiddeld zo’n 600 euro. Een koppeling vervangen 800 euro en een versnellingsbak 2000.

TIPS:

Wil je tips over hoe je het beste het ‘auto verkopen’ traject in kunt gaan? Kom dan naar TipsAutoverkopen.nl of https://www.autoverkopen24.be/