Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Botox tegen hoofdpijn

Botox is al tijden populair onder een bepaalde bevolkingsgroep. De meeste mensen weten dat botox gebruikt wordt om rimpels te laten verdwijnen en een strakkere huid te krijgen. Maar botox heeft nog vele andere functies waar de meeste mensen niet van op de hoogte zijn. Zo kan botox ook goed zijn voor medische redenen en niet alleen voor cosmetische beweegredenen.

Botox kan bijvoorbeeld erg goed helpen voor mensen die erg veel last hebben van migraine of hoofdpijn. Botox tegen hoofdpijn kan dan erg functioneel zijn om te zorgen dat degene hier minder last van heeft. Het is nog een beetje in de testfase maar toch heeft het al zeer positieve uitkomsten gehad. Wel is het nog onduidelijk of het bij iedereen zal werken, maar het heeft wel degelijk gewerkt bij vele mensen met hoofdpijn die dit geprobeerd hebben. Bij andere heeft het helaas weer minder of weinig effect gehad. Desondanks is het dus wel het proberen waard wanneer je erg veel last hebt van hoofdpijn of migraine.

Het is namelijk zo dat botox als een spierverslapper werkt. Migraine is vaak het gevolg van het samentrekken van de spieren in het hoofd door overactiviteit van de hersenen. Dat is ook waardoor de pijn in het hoofd ontstaat. Doordat de botox ervoor zorgt dat de spieren in het hoofd verslappen, zijn deze dus ontspannen en kan de hoofdpijn en/of migraine hierdoor minder worden. Voor veel mensen is dit samentrekken van de spieren de oorzaak van de hoofdpijn en hiervoor zou de botox dus erg goed werken. Maar bij sommige mensen is de oorzaak van de hoofdpijn iets anders en zal de botox dus in principe niet werken. Wanneer je besluit om een poging te wagen en je wilt weten hoe duur de botox kosten zijn, kom je er achter dat deze erg variërend zijn. Toch is het botox spuiten zeker de moeite waard wanneer je erg veel last hebt van hoofdpijn/migraine.

http://faceland.nl