Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Zelfstandig rijden in een rolstoelbus: de mogelijkheden

Ben je rolstoelgebruiker en wil je zelf kunnen rijden in een rolstoelbus? Dat is goed mogelijk! Door de juiste aanpassingen, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie wordt rijden in een rolstoelbus voor jou mogelijk. Auto aanpassingen op maat staat voor een unieke aanpak die volledig is gebaseerd op jouw specifieke situatie. Of je nu een handbedrijfsrem wilt laten plaatsen of een handsegmentgas: alles is mogelijk.

Handige aanpassingen op maat

Je kunt een rolstoelbus goed besturen wanneer je zelf rolstoelgebruiker bent. Dit is vooral mogelijk wanneer je zelf bepaalde belemmeringen hebt waardoor een originele auto niet meer goed bestuurbaar is. Bij sommige handicaps is het nog goed mogelijk om te rijden, maar zijn er hierbij wat kleine aanpassingen nodig. Wat zijn de mogelijkheden voor zelfstandig rijden in een rolstoelbus? In de eerste plaats kunnen gas en rempedalen handmatig worden bediend door het maken van handmatig bedienbare pedalen naast het stuur.

Er zijn ook andere aanpassingen mogelijk. Denk hierbij aan het doorvoeren van veranderingen als de mogelijkheid om de stoelen te verschuiven of de pedalen op te klappen. Opklapbare pedalen zijn een veelvoorkomende aanpassing bij auto’s. Laat deze auto aanpassingen op maat uitvoeren door Freedom Auto Aanpassingen en ervaar meer comfort, veiligheid en gemak bij het besturen van de rolstoelbus. Wil je liever een aangepaste auto aanschaffen? Ontdek al je mogelijkheden bij Freedom Auto Aanpassingen.

 

 

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelbus/