Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Zelf online je BMW verkopen

Wil jij je BMW verkopen en dit zelf online regelen? Online er zijn diverse platforms te vinden waar jij je auto voor eerlijke prijs kunt verkopen. Als je eenmaal besloten hebt je auto van de hand te doen, wil je dat graag vlot en goed geregeld hebben. Dat kan dus online en dat scheelt je heel veel tijd en energie, die je veel beter voor andere dingen kunt gebruiken.

 

BMW verkopen? De moeite waard!

BMW is een populair merk dat staat voor kwaliteit. Daarom zijn tweedehands BMW erg gewild onder het grote publiek. Het is zeker de moeite waard je auto te verkopen en daar een goede opbrengst voor te verwachten. Een auto van dit merk behoudt vaak zijn waarde, ook als hij al wat ouder is. Dat biedt mogelijkheden voor een goede verkoop. Je wilt je auto dus vlot van de hand doen voor een goede prijs. De belangrijkste vraag is dan: hoe kun je dat het beste aanpakken?

 

Manieren om je BMW te verkopen

Als je je BMW wilt verkopen, zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Wat is de beste manier voor jou? Dat hangt ervan af hoeveel tijd en energie je in de verkoop wilt steken. Bedenk daarom goed hoe jij je BMW wilt gaan verkopen en weeg de voor- en nadelen van elke verkoopmethode goed af.

 

  1. BMW particulier verkopen

Je bent niet de eerste die zijn auto op een online verkoopsite zet. Elke dag worden er enkele duizenden verkoopadvertenties geplaatst voor occasions. Als je je auto particulier verkoopt, heeft dat als voordeel dat je meestal een hoger bedrag krijgt dan bij een autodealer. De keerzijde is dat je veel tijd nodig hebt om een goede advertentie samen te stellen en kwalitatieve foto’s moet maken. Zorg dat je advertentie er perfect uitziet voor je hem plaatst. Vermeld zoveel mogelijk details en geef open en eerlijk alle belangrijke informatie.

 

  1. Je BMW verkopen aan de dealer

Als je je BMW niet particulier wilt verkopen, kun je naar een dealer in de omgeving gaan. Hier kun je de auto verkopen of inruilen. Dit lijkt een eenvoudige en snelle manier om je BMW te verkopen. Natuurlijk bespaart een verkoop aan de dealer je veel tijd aan adverteren en onderhandelen. Toch is er ook een nadeel: de opbrengst zal beduidend lager zijn. Bovendien moet je eerst een dealer zien te vinden, die je BMW wil kopen of wil innemen voor inruil.

 

In de meeste gevallen zal de dealer een bod doen op je auto dat vast staat. Aan jou de vraag of dat bod hoog genoeg is. Wil jij je BMW inruilen bij de dealer? Ook dan zal de inruilprijs je vaak tegenvallen. Hoeveel de dealer voor je auto geeft, hangt af van de prijzen die in de regio gangbaar zijn. Als je kiest voor verkoop of inruil bij een dealer, is het verstandig verschillende dealers naar de waarde van je auto te vragen, ook buiten de regio.