Hot spark
Image default
Auto's en Motoren

4 redenen om een occasion te kopen bij de autodealer in Etten-Leur

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto sta je voor de keuze, koop je een nieuwe auto of ga je voor een occasion? Dat is natuurlijk deels afhankelijk van je budget want een nieuwe auto is altijd duurder in de aanschaf. Maar wist je dat er nog tal van redenen zijn om voor een occasion te kiezen? En dan is het fijn wanneer je bij een betrouwbare autodealer bij jou in de buurt van Etten-Leur terecht kunt.

1.      Goedkoop onderhoud waar je maar wilt

Een occasion hoef je niet bij de merkdealer te laten onderhouden. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Een goede autodealer kan je altijd verwijzen naar een ervaren en voordelige onderhoudsmonteur in de regio Etten-Leur.

2.      Betaal minder verzekering

Nieuwe auto’s worden meestal all-risk verzekerd. Dat biedt de meeste dekking maar is natuurlijk ook een stuk duurder. Omdat een wat oudere auto goedkoper te repareren is kun je voor een WA verzekering kiezen en dat scheelt flink in de maandelijkse kosten. Voor meer zekerheid kun je bij occasions tot 10 jaar nog kiezen voor Autotrust garantie.

3.      Bespaar op de bijtelling met een occasion

Voor zakelijke auto’s betaal je natuurlijk bijtelling, in de meeste gevallen 21%. Je betaalt over de waarde van de auto en die ligt bij een nieuwe auto flink hoger. En dat terwijl een goede occasion net zo luxe uitgerust en representatief kan zijn als een nieuwe wagen.

4.      Bij een lokale autodealer in Etten-Leur kun je altijd terecht voor persoonlijk advies

Het fijne aan een lokale autodealer bij jou in Etten-Leur is dat je altijd even lang kunt gaan bij vragen of opmerkingen. Ook het bekijken van een auto wordt een stuk makkelijker. Kies je daarnaast voor een autodealer die ook als automakelaar optreedt dan ben je niet eens aan Etten-Leur en omgeving gebonden omdat deze door heel het land op zoek gaat naar de meest geschikte auto voor jou.

Waar let je nog meer op?

Het is prettig wanneer je alle zaken voor je auto kunt regelen via één adres. Een autodealer die bijvoorbeeld ook financieringsmogelijkheden biedt heeft een streepje voor. Daarnaast wil je een dealer die je kunt vertrouwen. Ga hierbij vooral uit van je eigen gevoel. Voelt het goed, dan zit het meestal goed.