Hot spark
Image default
Mode en Kleding

Ontwerp en kwaliteit

Het ontwerp is ook gerelateerd aan het materiaal, want je moet je leren businesstas natuurlijk leuk vinden. Bij leer heb je de keuze uit verschillende kleuren, hoewel de meeste modellen in het zwart of bruin zijn. Voor vrouwen zijn er ook kleurrijke laptoptassen in rood of blauw. Als je de voorkeur geeft aan speciale patronen of prints, vind je steeds meer schoudertassen.

Aktetassen en koffers op de laptop zijn daarentegen meestal gewoon, dus je zult nauwelijks modellen met ornamenten vinden. Rugzakken daarentegen kunnen iets specialer zijn. Maar omdat je waarde hecht aan leer, kan het zijn dat je moet bukken. Afhankelijk van de eisen die je stelt aan de uitrusting en de grootte zijn de ontwerpen relatief eentonig. Bepaal zelf op dit punt welke je leuk vindt en of je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan ruw of glad leer. Hier hangt het alleen af van je smaak en een idee.

De kwaliteit
We hebben het al genoemd met het aankoopcriterium leer – de kwaliteit. Als je al meer geld uitgeeft aan een leren laptoptas van hoge kwaliteit, dan moet het een model van hoge kwaliteit zijn. Met de kwaliteit van het leer zelf is het moeilijk voor een leek, maar je kunt wel op andere dingen letten.

Het grootste zwakke punt zijn de naden, want op slecht genaaide plaatsen gaat de laptoptas het snelst kapot. Kijk dus van alle kanten naar je businesstas als je hem koopt. Als je het op het internet koopt, stuur het dan meteen terug als je losse draden vindt. Let ook op de aansluitingen van de schouderbanden of handvatten. Het zou jammer zijn als de band er eerst af zou vallen. Hetzelfde geldt voor de sluitingen, want vooral ritsen zijn soms slecht genaaid.

Als je op veilig wilt zijn, koop dan een leren laptoptas met recht van retournering. Nog beter is natuurlijk een garantie, die je niet bij elke laptoptas kunt verwachten. Fabrikanten die geen garantie geven en verantwoordelijkheid afwijzen, zijn echter meestal niet betrouwbaar. Vooral bij leer zijn deze garanties belangrijk, omdat je er genoeg voor betaalt.