Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Bezoek in verpleeghuizen

Wie wonen er in de verpleeghuizen in onze landen? Onze gewaardeerde oudere bewoners die niet meer zo vlug van been zijn. Het is een groep van mensen waaraan we de staat van ons land zoals die nu is te danken hebben, maar toch is het nu echt een heel erg kwetsbare groep. Zeker in het verband met de corona uitbraak, zijn onze ouderen in verpleeghuizen extra kwetsbaar geworden. We willen er natuurlijk alles aan doen om hen veilig en gezond te houden, dus daar zijn maatregelen voor nodig. Er zijn een aantal dingen die verplegingshuizen moeten regelen, en er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen. In dit artikel vertel ik je daar alles over.

 

We beginnen met de dingen die verpleeghuizen het beste kunnen regelen. Bewoners van verpleeghuizen mogen sinds 15 juni alweer meer dan één bezoeker ontvangen. Hoewel dat super leuk is, brengt het natuurlijk wel extra risico’s met zich mee. Om die risico’s te beperken, zouden verpleeghuizen eigenlijk een bezoekersplanning verzorgingshuis op touw moeten zetten. Dit is heel handig, want zo voorkom je dat er te veel mensen op bezoek zijn. Bovendien is het handig in verband met een corona uitbraak, want met een bezoekersregistratie verzorgingshuis kan je precies in kaart brengen wie er toen allemaal op bezoek waren.

 

Verzorgingshuizen kunnen dus een goede bezoekersregistratie op touw zetten om haar bewoners te beschermen tegen het virus, maar als bezoekers zelf kan je ook een handje helpen. Sowieso is het natuurlijk absoluut niet verstandig om je vader of moeder in het verpleeghuis te gaan bezoeken als je zelf verkoudheidsklachten of zelfs griep hebt. De kans dat je het dan over draagt, is veel te groot. Ook is het belangrijk om, als je op bezoek bent, je handen bij binnenkomst goed te ontsmetten en het liefst ook gewoon een mondkapje te dragen. Alles voor de veiligheid.

https://www.economy.nl/