Hot spark
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor een nieuwe bikini

3 tips voor een nieuwe bikini

Het is bijna zover, het hele jaar heb je uitgekeken naar vakantie. Je koffers zijn gepakt, maar je komt tot de conclusie dat je eigenlijk nog maar één goede bikini hebt. Veel tijd om last minute nog uitgebreid op zoek te gaan naar een geschikte variant is er niet, dus je hebt wel enigszins haast. Het voordeel bij het uitzoeken van een bikini ten opzichte van bijvoorbeeld een wacoal bh, is dat je een bikini natuurlijk een stuk minder lang draagt. Je kunt dus prima kiezen voor een bikini zonder extra ondersteuning. Om je op weg te helpen, zodat jij een geschikte nieuwe bikini kunt vinden, hebben we een 3-tal tips voor je, die jouw helpen met een nieuwe bikini.

Bepaal voor welke kleur je wilt gaan

Niet geheel onbelangrijk is de kleur van je bikini. Vooral wanneer je deze de eerste dagen wilt dragen en je huid nog geen kleurtje heeft, is het wellicht verstandig bepaalde felle kleuren te mijden. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je huid nog lichter lijkt, dan deze eigenlijk al is. Het is dus verstandiger een wat rustigere kleur te kiezen. Wanneer je eenmaal weet welke kleur het moet worden, kun je verder naar stap 2.

Met onder zonder beugel

Net als een sport bh zonder beugel, kun je ook kiezen voor een bikini zonder beugel. Wel is het aan te raden, dat wanneer je grote borsten hebt, je kiest voor een variant met beugel. Dit is simpelweg voor een stuk extra ondersteuning en kan ook als prettig worden ervaren. Vooral wanneer je net het water bent in geweest en je bikini nat is, zal deze zich volledig om je borsten vormen. Wanneer je dan geen beugel in je bikini hebt, is de kans aanwezig dat je bikini zijn vorm iets verliest.

De juiste maat

Uiteraard is de maat niet geheel onbelangrijk. Waar je met een sportbeha juist een maatje kleiner neemt omdat deze strak hoort te zitten, hoeft dit met een bikini niet. Je kunt dus gewoon je eigen maat aanhouden. Wel is het goed rekening te houden met het feit dat hij eventueel nog iets kan uitrekken naarmate de vakantie vordert. Omdat je vaak niet de luxe hebt om te wassen, zal het veelal gebeuren met de handwas. Op zich niets erg aan, alleen kan dit er wel toe leiden dat je broekje of topje een stukje uitrekt.