Hot spark
Image default
Mode en Kleding

Tips voor motorrijden in de regen

Tips voor motorrijden in de regen

Regen kan de manier waarop je op de weg rijdt aanzienlijk veranderen. Dit geldt vooral bij hevige regenval. Als je in welke omstandigheid dan ook motor moet rijden terwijl het regent, volgen hier enkele tips om in gedachten te houden. De eerste tip is om een ​​goede waterdichte regenjas aan te schaffen zoals een gevoerde regenjas dames en heren dragen. Je moet jezelf ook mentaal conditioneren om langzaam te rijden als je normaal gesproken een snelle bestuurder bent. Regen kan soms ook je zicht belemmeren. Factoren die visuele wazigheid veroorzaken als het regent, zijn mist en hevige regenval. Daarom moet je extra oplettend zijn tijdens het rijden. Zorg er ten slotte voor dat je je pad overeenkomstig routeert. Omdat regen specifieke terreinen kan veranderen op zowel off-road als verharde wegen, kunnen sommige wegen gevaarlijker worden.

Draag een goede regenjas

Het eerste dat je moet doen voordat je met je motor door de regen gaat rijden, is het dragen van een goede regenjas. Er zijn veel regenjassen om uit te kiezen zoals een lange regenjas, rains regenjas en regenponcho dames en heren. Zorg ervoor dat je de regenjassen kiest die 100 procent waterdicht zijn. Dat komt omdat sommige regenjassen zijn ontworpen als waterafstotende kleding in plaats van waterdicht. Waterafstotende regenjassen kunnen nog steeds doorweekt raken en zwaar doordrenkt zijn, waardoor het geen ideale regenjas is voor hevige regenval en storm. Je kunt ook overwegen om waterdichte regenbroeken en laarzen te dragen. Dit geeft je extra bescherming tegen nat worden.

Rij langzaam en defensief

Naast regenjassen en andere belangrijke kleding, moet je je ook mentaal voorbereiden. Het beste type bestuurder op de weg is degene die langzaam en voorzichtig rijdt. Dit is erg belangrijk, vooral als het regent, omdat de weg nat zal zijn. Natte wegen zullen zeker leiden tot meer gladde wegen. Gladde wegen zijn een van de vele factoren die tijdens hevige regen ongevallen veroorzaken in zowel auto’s als motorfietsen. Zorg ervoor dat je alle verkeersregels volgt en wees extra voorzichtig in scherpe bochten. Je kunt ook je banden controleren voordat je op de weg gaat rijden.

Blijf waakzaam

Wees extra waakzaam bij het rijden in de regen. Als het regent, worden de wolken grijzer. Grijze wolken kunnen de omgeving donkerder maken. Als het hard regent, kunnen de regendruppels erg dik zijn en je zicht verder belemmeren. Wees altijd alert, behalve langzaam en defensief rijden. Je kunt indien nodig je koplampen aanzetten om je zicht tot enkele meters voor je verder uit te werken.

Routeplanning

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de wegen in je omgeving. Als het regent, kan water veel dingen op de weg veranderen. Sommige wegen kunnen tijdens deze situatie gevaarlijk worden. Zoals op kapotte wegen bijvoorbeeld. Tijdens een droge zonnige dag kun je gemakkelijk gaten en scheuren in de weg zien. Als het regent, kunnen zich plassen ophopen in deze kraters. Hierdoor worden gaten in de weg in wezen onzichtbaar. Door die gaten rijden, vooral op volle snelheid, kan erg catastrofaal zijn als je op een motorfiets rijdt. Zorg ervoor dat je weet waar je moet rijden als het regent en stormt.