Hot spark
Image default
Gezondheid

Beginnen met een detox is niet makkelijk, lees onze tips nu!

We kunnen begrijpen dat je met je handen in het haar zit als je nadenkt over een detox, maar we snappen ook dat het niet eenvoudig is om te beginnen met een detox. Het is ook niet eenvoudig een begin te maken, want er wordt wel doorzettingsvermogen gevraagd van jezelf. Je kunt de detox van sapje starten met een aantal handige tips, hierdoor zal het je een stuk gemakkelijk afgaan. Lees dus snel verder, zodat jij ook over die vervelende hoge drempel komt en gerust kan starten met de detox.

Om te beginnen

Het is handig je zelf niet helemaal gek te maken als je wilt gaan starten met een detox, want hierdoor maak jij jezelf helemaal gek in je hoofd. Het is dan ook niet handig om van tevoren al beren op de weg te zien die er nog helemaal niet zijn. Hoe meer je nadenkt hoe moeilijk een detox wel niet is, hoe lastiger het wordt om te beginnen. Maar wat dacht je van het afmaken van de kuur, dit wil je natuurlijk proberen te voorkomen.

Probeer een schema bij te houden

Als je gaat sapvasten kun je het beste een schema maken voor jezelf, waarin je duidelijk hebt hoeveel sapjes je op een dag wilt en hoeveel dagen je wilt gaan sapvasten. Een handige tip! Ga jij voor het eerste beginnen met sapvasten, dan is het handig om te beginnen met één dag. Je kunt als jij dit wenst later uitbouwen tot wel zeven dagen. Tijdens je eerste detox, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iets naast de sapjes te eten, zodat je lichaam een klein beetje kan wennen aan de sapjes.

Wat is een lekker recept?

Misschien moet jij wel helemaal niet denken aan al die groene producten, maar zet je mening opzij. Je kunt namelijk super lekker sapjes maken met wel heel veel verschillende ingrediënten die gezond voor je zijn. Dankzij de verschillende recepten is er altijd een sapje dat jij lekker vindt, ook al betekent dat de kleur wel veel groen heeft. Het is belangrijk hier niet over na de te denken, want alleen op als je er niet te veel over nadenkt, zul je de smaak als best wel lekker kunnen ervaren.

Is het sapvasten wel gezond?

Nadat je alles een beetje gelezen hebt, vraag jij je waarschijnlijk af of het wel gezond is om te gaan sapvasten? We kunnen niet zeggen dat het ongezond is, want je wilt je lichaam ontgiften en dat maakt het juist een stuk gezonder. Je kunt je eetpatronen doorbreken en je zult er wat betreft de gezondheid een behoorlijk stuk op vooruit gaan. Eigenlijk zou je dus wel kunnen zeggen dat ondanks sommige bijwerkingen, zoals vermoeidheid tijdens het sapvasten, dat het wel gezond is om deze zo af en toe, toe te passen. Je hoeft niet iedere maand te sapvasten, maar een aantal keren per jaar zal je al een heleboel voordelen op gaan leveren.

 

https://www.sap.je/