Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Hoe de miraDry behandeling kan helpen tegen overmatig zwete

Iedereen zweet, het is een natuurlijke functie van ons lichaam. Maar voor sommige mensen kan zweten een groot probleem zijn en kan het hun dagelijks leven beïnvloeden. Overmatig zweten kan leiden tot zelfbewustzijn, vermijden van sociale situaties en zelfs depressie. Gelukkig is er een oplossing voor deze mensen: de miradry behandeling. In deze blogpost leer je alles over deze behandeling, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Wat houdt de behandeling in?

De miradry behandeling is een non-invasieve procedure om overmatig zweten te verminderen. Het maakt gebruik van een speciale technologie genaamd Microwave Energy. Deze energie richt zich op de zweetklieren en vernietigt deze op een effectieve en permanente manier. Dit betekent dat je onderarmen na de behandeling minder zweet produceren, wat leidt tot minder zweetplekken en minder geur.

 

Hoe lang duurt het en wat zijn de complicaties?

De behandeling zelf duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kan er een lichte zwelling en roodheid optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen de 2-3 dagen. De meeste patiënten zien al na één behandeling een aanzienlijke vermindering van het zweten. Afhankelijk van de ernst van het probleem, zijn er mogelijk meerdere behandelingen nodig.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een van de grootste voordelen van de miradry behandeling is dat het een permanente oplossing is. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te zweten onder je armen en geen gebruik meer hoeft te maken van deodorants of antitranspiranten. Bovendien is het een veilige behandeling zonder bijwerkingen. De nadelen zijn dat de behandeling duur kan zijn en dat het niet voor iedereen geschikt is.

 

Waar moet je aan denken?

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je de miradry behandeling ondergaat. Ten eerste moet je stoppen met het gebruik van antitranspiranten en deodorants 5-7 dagen voor de behandeling. Ten tweede moet je de huid onder je armen goed scheren, en ten derde moet je de dag van de behandeling comfortabele kleding dragen. Verder adviseert de specialist om na de behandeling een icepack te gebruiken en zware inspanningen te vermijden.

 

https://www.marcovancoevorden.nl