Hot spark
Image default
Dienstverlening

Scheiden zonder zorgen

Je was ervan overtuigd de woorden nooit te hoeven uitspreken toen je ging trouwen. Helaas heb jij het recent ook moeten zeggen tegen de mensen om je heen: we gaan scheiden. Hoe jammer en verdrietig, maar wel de waarheid. Je staat nu aan het begin van een lang proces en er is natuurlijk al veel aan vooraf gegaan. Je gaat immers niet opeens van vandaag op morgen scheiden. Naast alle pijn en verdriet zal er ook ruimte moeten zijn om dingen te regelen, want er komt veel op je af, heel veel zelfs. Gelukkig scheiden de meeste mensen maar één keer, maar dat houdt wel ook in dat ze geen idee hebben van de hoed en de rand. Daarom is het goed te weten dat er altijd deskundige begeleiding beschikbaar is.

 

Regel het goed

Het is het belangrijkste dat je dingen goed regelt, voor jezelf en voor je partner. Als jullie kinderen hebben, zetten jullie die uiteraard voorop. Soms komen mensen er samen prima uit, maar is het handig als er iemand meekijkt. Ook omdat je door je verdriet (en in sommige gevallen ook boosheid) niet altijd precies kunt benoemen wat je wil of er simpelweg de energie niet voor hebt. Hoe fijn is het dan om te kunnen scheiden zonder zorgen, in die zin dat er een tijdlang iemand met jullie meeloopt in het proces?

 

Scheiden zonder zorgen met kinderen

Als jullie kinderen hebben, is het natuurlijk nog verdrietiger dat jullie besluiten uit elkaar te gaan. Van de andere kant: voor de kinderen bij elkaar blijven pakt lang niet altijd goed uit. En op termijn groeien kinderen hier echt wel overheen en leren ze ervan. Wat daarbij helpt, is dat je als ouders laat zien dat je volwassen met elkaar omgaat en elkaar weer een nieuw leven gunt. Komen jullie er met z´n tweeën niet goed uit, dat kan een scheidingsmediator uitstekend bemiddelen. Hij bemiddelt en zorgt dat jullie goed uit elkaar kunnen gaan en het voor beide even goed wordt geregeld.