Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Zo drink je champagne het lekkerst!

De mousserende wijn uit de Champagne wordt gemaakt in de Franse provincie Champagne. Het is een mix van Pinot Noir, Chardonnay, en Pinot Meunier druiven die gebruikt wordt bij de productie. Champagne is een droge drank met een hoge zuurgraad. Deze drank heeft een lange geschiedenis en gaat honderden jaren terug. Champagne is al sinds het begin van de 18e eeuw op de markt, en de populariteit is de laatste jaren gestegen. Een glas champagne is aangenaam op elke gebeurtenis, of die nu speciaal is of niet. In deze blog geven wij tips over hoe je deze drank het lekkerste drinkt

Terug naar de geschiedenis van champagne

Het eerste champagnehuis werd in 1729 opgericht door Dom Pérignon. De uitdrukking “champagne” werd echter al in 1676 voor het eerst gebruikt. Er wordt verondersteld dat de term “champagne” afkomstig is van het Latijnse woord campagna, dat “platteland” betekent. De drank werd oorspronkelijk vervaardigd in de Champagnestreek in Frankrijk. In dit gebied kunnen druiven worden geteeld omdat het klimaat er geschikt voor is, namelijk koel en droog met een kalkhoudende bodem. Dit geeft mousserende wijn zijn unieke smaak.

Zo schenk je hem!

Het van cruciaal belang de champagne steeds koud te houden. De ideale serveertemperatuur ligt tussen 7 en 10 graden Celsius. Zet hem voor het serveren een paar uur in de koelkast of gebruik een ijsemmer om hem koud te houden. Dat laatste staat ook heel mooi op tafel.

Ten tweede moet het glas een bepaald design hebben. De champagne moet worden uitgeschonken in flûtes, dat zijn hoge en smalle glazen met een steel. Vul geen gewone wijnglazen met champagne. Flûtes zorgen namelijk voor een betere bewaring van de bubbels en voorkomen dat ze te snel verdampen. Geef je een feestje dan zijn kunststof champagneglazen een goede optie om je champagne in  te serveren.

Als laatste advies, vul het glas niet tot de rand. Laat wat ruimte voor de bubbels om naar boven te komen. Drink het snel op deze manier; mousserende wijnen zijn het lekkerst als ze vers zijn.

https://www.disposabledirect.nl/