Hot spark
Image default
Gezondheid

Behandelingsopties voor hielspoor

Het spoor is de vorming van een eelt die ontstaat door de stijfheid van de voet en de fascie, die ook te maken heeft met het overgewicht of de permanentie voor een lange tijd staand of in dezelfde positie. De behandeling met oefeningen, stretching en fysiotherapie is geïndiceerd en levert in de meeste gevallen grote resultaten op, waardoor de pijn wordt verlicht.

De behandeling hielspoor helpt de symptomen van pijn en moeite om te lopen veroorzaakt door wrijving van het spoor in de plantaire boezem te verlichten, dus het is aan te raden om zachte schoenen te dragen met een orthopedische binnenzool om de voet beter te ondersteunen en te voorkomen dat het spoor overmatige druk veroorzaakt, waardoor de pijn wordt verlicht.
 

Bezoek de chiropractor nabij Ede of lees hieronder meer informatie over de opties tegen hielspoor.

 

Wat kan je doen om de pijn van de hielspoor te verlichten:

 

1. Rekoefeningen
Sommige plantaire fascia rekoefeningen kunnen worden gebruikt, zoals het omhoog trekken van de tenen gedurende 20 seconden of het rollen van de voet bovenop een tennisbal, om de elasticiteit van de fascia te verbeteren en te voorkomen dat het te veel druk op het spoor veroorzaakt, waardoor de pijn wordt verlicht. U kunt ook op het puntje van de ladder stappen en de hiel naar beneden dwingen, met behoud van de verlenging van de voet- en beenzool.

 
2. Remedies
Wanneer de pijn niet voorbijgaat, is het raadzaam een orthopedisch chirurg te raadplegen om ontstekingsremmende medicamenten voor te schrijven, die de ontsteking op de plaats van het spoor verminderen, het lopen vergemakkelijken en de pijn sneller verlichten.

Men moet geen medicamenten nemen zonder doktersvoorschrift en men moet onthouden dat de medicamenten alleen de pijn verlichten en de oorzaak van het spoor niet wegnemen, en dit geneest het spoor niet, dus is het belangrijk om andere behandelingen te volgen.

 

3. Massage
Een andere behandeling hielspoor is voetmassage. Het kan worden gedaan met een voet vochtinbrengende crème of zoete amandelolie.

U kunt uw eigen voet masseren, maar het is meer ontspannend wanneer een ander persoon op u presteert. Een andere vorm van massage die kan worden aangegeven is de transversale massage die wordt uitgevoerd op de plek van de pijn, het wrijven van de plek.

 
4. Fysiotherapie
Fysiotherapie is een van de beste behandelingen van hielspoor, het omvat het gebruik van elektrotherapie en het aanbrengen van ijs, om weefselontsteking rond het spoor te verminderen, waardoor de pijn bij het lopen wordt verlicht.

Fysiotherapie kan 3 tot 4 keer per week worden uitgevoerd, totdat de symptomen zijn verdwenen.