Hot spark
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes als belangrijk behandelelement van de stofwisselingsziekte

Diabetes is een stofwisselingsziekte die bij een groot percentage van de bevolking wordt vastgesteld. Terwijl diabetes type I zich op jonge leeftijd openbaart, wordt men doorgaans op latere leeftijd met diabetes type II gediagnosticeerd. Genezing is niet mogelijk, maar behandeling wel. Ook gezond leven is essentieel. We hebben het dan over gezond eten en drinken, niet roken, het verantwoord omgaan met insuline en eventueel andere geneesmiddelen én voldoende beweging. Wat betreft dat laatste kan fysiotherapie bij diabetes u het duwtje in de goede richting geven.

Bewegen hoeft niet intensief te zijn

Wanneer men het woord ‘beweging’ hoort, vreest men vaak dat er enkele uren per week in de sportschool dient te worden gezwoegd. Of dat er hardloopschoenen moeten worden aangeschaft. Echter hoeft beweging niet intensief te zijn. Dagelijks een halfuurtje matig bewegen is al meer dan voldoende. Wandelen of fietsen volstaan ook. Hoe u het bewegen op andere en eveneens verantwoorde manieren in uw dagelijks leven kunt verweven, leert u van de professionals van het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede, waar een groepsprogramma fysiotherapie bij diabetes wordt gegeven.

Fysiotherapeutische behandeling inclusief leefstijladviezen

De gespecialiseerde fysiotherapeuten weten precies welke oefeningen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bewerkstelligen. Het centrum, waar ook behandelingen als dry needling in Veenendaal worden gegeven, biedt een interessante behandeling van twaalf weken aan die u diverse langetermijneffecten oplevert, zoals een verbeterde glucosetolerantie en insulinegevoeligheid. Ook ontvangt u levensstijladviezen als dit baat kan hebben bij uw behandeling, zoals bij dry needling in Veenendaal.

Een centrum voor fysiotherapie, bekkenbodemtherapie, dry needling en meer

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede, dat zowel ’s avonds als op zaterdag geopend is, heeft ervaren en deskundig opgeleide fysiotherapeuten in dienst die elk hun eigen specialisatie hebben. Ook als u een onconventionele behandeling als dry needling in Veenendaal, fysiotherapie bij diabetes of een andere behandelvorm nodig heeft, vindt u hier dus alle specialisaties onder één dak. Het centrum mag zich de grootste fysiotherapeutische praktijk van Ede noemen en heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars.