Hot spark
Image default
Gezondheid

Manieren om te stoppen met roken

Stoppen met roken is erg lastig. Veel mensen hebben het voor jou geprobeerd en hebben er erg veel moeite mee gehad. Onderschat het proces niet: je krijgt eerder zin in een sigaret dan je denkt. Door verschillende hulpmiddelen en manieren kan je het proces iets makkelijker maken. In dit artikel leggen we deze verschillende opties uit zodat je zelf kan kiezen welke het meest effectief voor jou lijkt. 

Hoe stop je met roken

Stoppen met roken lijkt heel simpel. Geen sigaretten meer kopen, aanraken en roken. Als je al een langere tijd rookt is dit echter een stuk lastiger dan dat. Je moet de wil om te roken tegengaan, en soms kunnen er zelfs lichamelijke en mentale gevolgen ontstaan. Toch is het stoppen met roken het waard. Niet alleen blijf je er gezonder door en heb je minder risico op ziektes, het is ook een stuk beter voor je portemonnee. Bekijk hier manieren om te stoppen met roken.

Door middel van de cursus van Stichting Ik Stop Ermee leer je om te gaan met je probleem. De cursus pakt het probleem aan waardoor jij elke dag toch nog rookt en zorgt dat je hierdoor kan gaan stoppen. Deze cursus duurt 4 uur en is een van de meest effectieve cursussen in Nederland. Zo kan je toch leren te stoppen met roken zonder hulpmiddelen en medicatie! Op zoek naar een stop met roken-cursus? Bekijk de ervaringen met ikstopermee.nl

Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd terecht bij een doctor of specialist voor advies. Vaak kunnen de ontwenningsverschijnselen wel iets minder worden gemaakt door middel van de juiste medicatie en mensen kunnen je ondersteunen minderen in roken. Het verschilt per persoon welke methode het beste werkt. Voor de ene persoon is het mogelijk om te stoppen zonder extra hulp, voor de andere kan het erg lastig zijn!

Een cursus om te stoppen met roken

Met de cursus van Stichting Ik Stop Ermee leer je binnen 4 uur de reden waardoor jij niet kan stoppen met roken en hoe je dit moet aanpakken. De cursus wordt aangeboden voor 100 euro. Werkt de cursus niet? Kan krijg je deze 100 euro gewoon weer terug. Een wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond hoe effectief de cursus is. Zo’n 68% van de mensen rookt nooit meer na een cursus!

Als particulier is het mogelijk om de cursus te volgen. Geef je om de gezondheid van je medewerkers en roken deze veel? Dan kan je ook binnen het bedrijf een cursus aanbieden. Dit kan zowel op locatie van het bedrijf zelf, maar ook op plekken waar onze cursussen al worden aangeboden. Meer weten? Kijk dan snel op de website van ikstopermee.nl!


https://www.ikstopermee.nl/