Hot spark
Image default
Bedrijven

Wie zijn de grootste YouTubers van Nederland?

Youtubers zijn vaak jongeren die bekend zijn geworden door middel van hun eigen Youtube kanaal. Zij verdienen vaak geld met bijvoorbeeld vloggen of door het plaatsen van diverse video’s met bepaalde content onderwerpen. Eigenlijk is vloggen, bloggen maar dan op video. Dit idee komt oorspronkelijk uit Amerika en is inmiddels heel populair in Nederland. Maar wie zijn nu de grootste Youtubers van Nederland?

 

Drukslab – 1,04 miljoen abonnees

In 2016 is het YouTube kanaal Drukslab opgericht. Op dit kanaal worden educatieve video’s over druks gemaakt. Daarbij proberen Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh druks uit die kijkers getest willen zien. Dit in naam van de wetenschap, om de effecten van druks op het menselijk lichaam te laten zien.

GameMeneer-1,17 Miljoen abonnees

Sinds 2012 maakt Don Plevier gaming video’s op zijn YouTube kanaal GameMeneer. Hierbij uploadt hij elke dag een nieuwe video waarin verschillende games voorkomen. Denk hierbij aan Minecraft, Planet Zoo en GTA V. In 2019 won Don Plevier ook de VEED-award voor de beste gaming youtuber en beste mannelijke youtuber. Dit is te vergelijken met de gouden televizier ring maar dan voor het internet. Hij is hiermee tot heden de grootste Youtuber van Nederland.

Gio – 1,2 miljoen abonnees

Vanaf 2012 maakt Giovanni Latooy onder andere vlogs op zijn YouTube kanaal Gio. Hoewel hij tegenwoordig vooral vlogs maakt, begon zijn kanaal in 2012 als gaming kanaal. Toen onder de naam GamePlayWorldXL. Naast zijn YouTube kanaal is Giovanni Latooy ook acteur en presentator. Hierbij kwam hij tot nu toe al voor in vier films.

Er zijn steeds meer opkomende grote youtubers in Nederland, wij hebben dit bijvoorbeeld al eerder gezien met nikkietutorials die een internationaal bereikt heeft met haar make-up video’s. De vraag is wie wordt de grootste Youtuber van Nederland 2020?

https://nieuwsbeest.nl/grootste-youtubers-nederland/