Hot spark
Image default
Eten en drinken

Wat u moet weten over Conference peren?

Een van de meest bekende perensoorten, conference peer, is een Europese peer die in Groot-Brittannië is ontwikkeld. Het is een middelgrote tot grote peer. Het heeft een dunne lange nek en een smalle ronde basis. De schil van de peer is meestal groen met bruine vlekken. Conference peren zijn knapperig en smakelijk met een zoete smaak. Ze zijn verkrijgbaar tijdens het herfst- en winterseizoen en mensen haasten zich naar de winkels om ze te kopen, daarnaast bestellen veel mensen ook online conference peren.

Enkele minder bekende feiten

Conference peren, hoewel bekend, zijn niet zo beroemd als sommige andere vruchten. Daarom worden hier enkele feiten genoemd die bekend zouden moeten zijn bij de vaste gebruikers.

Conference peren zijn botanisch geclassificeerd als Pyrus communis, waardoor ze lid zijn van de Rosaceae familie. Andere vruchten zoals appels, abrikozen en perziken behoren ook tot deze familie. Hoewel ze afkomstig zijn uit Engeland, staan ​​ze ook bekend als Belgische peren vanwege hun Belgische ouderras Leon Leclerc de Laval peer.

Ze hebben een unieke cilindrische vorm en een zeer gladde huid, waarvoor ze geliefd zijn bij de consument. Deze peren hebben een lange houdbaarheid waardoor ze gemakkelijk te exporteren zijn naar veel landen, vooral in Azië. Conference-peren bevatten vitamine C, vezels, kalium en calcium.

Geschiedenis en culturele informatie

Ze werden voor het eerst ontdekt door Thomas Frances Rivers in 1884, een bekende boer van zijn tijd. Hij had een kwekerij in Sawbridgeworth, Hertfordshire in England, waar hij met dit nieuwe ras op de proppen kon komen. Een jaar later kreeg hij dit nieuwe ras erkend op de International Peer Conference die in 1885 werd gehouden.

De peer won op diezelfde conference de eerste prijs en daarom noemden ze dit nieuwe ras de conference peer. Vervolgens wonnen ze in 1993 ook een Award of Merit van de Royal Horticultural Society.

Gebruik

Conference-peren worden gebruikt in zowel rauwe als gekookte voedselproducten, en ze zijn ook het meest geschikt voor beide. Voor dingen zoals bakken, pocheren en braden worden conference-peren gebruikt. Afgezien hiervan gebruiken veel mensen ze in salades geserveerd met verse bladeren, ze worden ook gesneden op pannenkoeken, havermout enz. ze passen ook goed bij walnoten, amandelen, pecannoten, gember, knoflook, ui, gerookte vis, blauwe kaas en boerenkool.

Andere variëteit aan peren

Naast conference peren zijn er nog vele andere soorten peren. Waaronder

Aziatische peren

Deze peren worden geteeld in delen van India, Nieuw-Zeeland en Australië. Ze hebben prachtige bloemen die in het voorjaar bloeien.

Europese peer

De Europese peer is een van de belangrijkste vruchten van de gematigde streken, het is ook de soort waaruit de meeste boomgaard peren cultivars in heel Europa worden gekweekt.

Chinese witte peer

Het wordt veel gekweekt voor eetbaar fruit, het zijn witte tot lichtgele peren en zijn zeer sappig en hebben de vorm van de Europese peren.

Niet alle soorten zijn te koop op de lokale markt, maar door hun lange houdbaarheid kun je ze gemakkelijk online bestellen. VersDirect is de plek waar u gemakkelijk aan conference peren kunt komen.