Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Scooter helm

Het kan gevaarlijk zijn om te rijden door het drukke stadsverkeer. Daarom draag je een scooter helm, maar weet je of jouw helm eigenlijk wel veilig is? Waar moet je op letten bij een scooter helm kopen, en welke helmen kunnen je beter laten liggen? Lees snel verder!

 

Koop geen tweedehands scooter helm

De prijs van een tweedehands scooter helm kan heel verleidelijk zijn, maar kies liever voor een nieuwe helm. Als eerste is het niet zo hygiënisch om een gebruikte scooter helm te kopen, de binnenvoering kan vies zijn, en oude helmen kunnen veel bacteriën als extra passagiers meedragen. De tweede reden is misschien nog wel belangrijker; het kan zijn dat een tweedehands scooter helm een breuk heeft waardoor de bescherming bij impact is verminderd. Je kunt dit niet altijd zien aan de buitenzijde aangezien de breuk zich ook in de binnenschil van de helm kan bevinden. Neem niet dat risico voor enkele tientjes prijsverschil.

 

Koop de juiste maat scooter helm

Niet elk hoofd is even groot, daarom zijn er verschillende maten helm. Een goede scooter helm moet strak je hoofd omsluiten maar mag niet knellen. Daarom worden helmen geleverd in verschillende maten. Hiervoor worden twee aanduidingen gebruikt:

 

  1. Maat in letters: De bekende maten S, M, L, XL geven een indicatie van de omvang.
  2. Maat in centimeters: Deze maat is nauwkeuriger, je moet hiervoor de omtrek van je hoofd opmeten.

 

In de webshop kun je aanwijzingen vinden om jouw hoofd op de juiste wijze op te meten. Een scooter helm die te strak zit kan je bloedsomloop afknellen. Een scooter helm die te los zit biedt minder bescherming. De helmen zijn van binnen gewatteerd zodat de scooter helm altijd comfortabel zit, zowel in koude periodes als in de zomer.

 

Kies altijd de juiste scooter helm voor optimaal comfort én veiligheid op de weg!

http://linkrobot.eu/scooterhelm-kopen/