Hot spark
Image default
Energie

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen?

Zonnepanelen is een begrip dat zeker de laatste jaren erg speelt, met de stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen extra in trek deze dagen. Je wilt zonnepanelen: hoe pak je dat aan? Hoe kies je de beste installateur? Hoe bekijk je of de offerte goed is en waar let je op voor en na de aankoop? Dit zijn allemaal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen. Met deze praktische tips kan jij de beste keuze maken!

Zoek een geschikt bedrijf met een goede offerte

Het begint met het uitzoeken van het aantal zonnepanelen dat je wilt hebben en mogelijk is voor op je dak. Nadat dit is uitgezocht kun je opzoek gaan naar een geschikt bedrijf voor het leveren en plaatsen van de zonnepanelen. Het is belangrijk om niet bij 1 maar bij meerdere bedrijven een offerte zonnepanelen aan te vragen. Vraag minimaal bij 3 verschillende bedrijven een offerte aan. Vanuit hier kun je gaan kijken welk bedrijf het beste aansluit bij jou wensen.

Let op bij het kiezen van een bedrijf niet alleen op de prijs. Maar ook naar de kwaliteit en merken zonnepanelen die ze aanbieden. Want als je kiest voor goedkopere panelen kan het niet goedkoop maar juist duurkoop zijn. Ook kan levertijd een rol spelen bij het kiezen van het bedrijf. Niemand heeft zin om lang te wachten op hun zonnepanelen. Verder kun je kijken naar de verschillen tussen garantie en communicatie van de bedrijven. Als een bedrijf goede communicatie heeft, is dit al heel wat waard.

Wat moet je regelen na de aankoop?

Als je een akkoord hebt getekend bij de installateur moet je nog voordat de zonnepanelen geplaatst worden een aantal dingen doen. Zo moet je contact opnemen met je netbeheerder om te zeggen dat je zonnepanelen gaat nemen. Zij moeten namelijk bekijken of je meter geschikt is hiervoor. Als dit niet het geval is moet je een nieuwe meter laten installeren. Deze meter kan namelijk bijhouden hoeveel stroom opgewekt is door de zonnepanelen en hoeveel verbruikt is.

Na het plaatsen van de zonnepanelen is het belangrijk om je zonnepanelen aan te melden. Op deze manier kan je een vergoeding voor je geleverde stroom krijgen. Meld ook je zonnepanelen aan bij je energiebedrijf. Dan kunnen zij een eventuele terug-leververgoeding betalen. De hoogte van deze vergoeding verschilt per energiebedrijf.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-offerte/