Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Van plan je auto te verkopen?

Ben je van plan je auto te verkopen? Neem dan eens een kijkje op Particulier-autoverkopen.nl Daar vind je bijzonder veel tips over hoe je het beste je auto verkopen kunt en er bovendien het meest voor terugkrijgt. Wil je weten wat tips&tricks zijn en weten welke manier het beste bij jouw past? Lees dan verder.

 

3 Populaire manieren

Iedereen heeft weer andere wensen. De een wil snel de auto verkopen en de ander wil juist het maximale bedrag ervoor terug. Er zijn veel verschillende manieren om je auto kwijt te raken en welke het beste bij jouw past hangt af van jouw situatie. Voor de meeste mensen zijn de volgende 3 manieren populair. Wil je andere manieren teruglezen? Kom dan naar Particulier-Autoverkopen.nl

  1. Auto verkopen via Marktplaats
  2. Auto inruilen
  3. Auto verkopen via autoveiling

Auto verkopen via Marktplaats

Marktplaats is een van de meest populaire advertentiesites. Dat jouw advertentie veel bekeken kan worden is een ding dat zeker is. De reden waarom wij ‘kan’ hebben onderstreept, is dat dit niet gegarandeerd is. Hoe goed je gezien en gevonden wordt hangt namelijk van jezelf af. Je advertentietitel is erg belangrijk. Daarnaast zijn goede foto’s essentieel. Vul je een normale prijs in dat kom je in de meeste gevallen wel in beeld, zeker wanneer iemand iets specifieker gaat zoeken zoals op merk+type+bouwjaar. Wil je ook opvallen bij de mensen die minder verstand hebben van de geavanceerde zoekfuncties dan kun biedt dit bekende advertentieplatform diverse opties tegen betaling. Je auto verkopen via Marktplaats kost wel geld.

Elke manier van verkopen heeft weer zijn nadelen. Bij Marktplaats is dat je te maken krijgt met autohandelaren. Driekwart van de bezoekers zijn bedrijfsmatig aan het zoeken en proberen de auto te bemachtigen voor een lagere prijs. Houd daar dus rekening mee.

Auto inruilen

Je auto inruilen kan erg praktisch zijn. Wil je een andere auto dan kun je kiezen voor inruilen. 9 van de 10 autobedrijven werkt hier graag aan mee want zo krijgen hun weer voor weinig geld een auto erbij. Je leest het goed want de autobedrijven geven je weinig terug voor je auto. Zelf verkopen levert je meer geld op maar is weer iets minder praktisch omdat je mogelijk even zonder auto komt te zitten. Je auto inruilen kost je dus geld.

Auto verkopen via Autoveiling

De autoveiling wordt steeds populairder. Het is een erg goed alternatief voor de advertentiesites. Je auto verkopen via een autoveiling gaat snel en levert vaak nog best een goede prijs op. In een aantal gevallen kost het je ook niets. De ene veiling rekent wel geld en de andere niet. De ANWB is bijvoorbeeld een veiling waar je moet vooraf moet betalen. Kosten liggen rond de 30 euro. Bij Besteautobod.nl kun je zonder kosten te maken je auto verkopen. Het is dus even goed kijken wat het beste bij jouw past en aansluit.