Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Tips voor een vakantie naar Bosnië

Misschien denk je niet zo snel aan Bosnië als je ee weekje in Europa op vakantie wilt gaan. Toch is Bosnië een prachtig land en heeft het veel mooie plekken te bieden. Wat is er allemaal te doen, en waarom moet jij het land gaan verkennen?

Bosnië heeft veel natuur te bieden

Wanneer je van groen houdt zit je in Bosnië Herzegovina goed. Het land mag dan niet al te groot zijn, je vindt hier een divers aanbod aan bergen, heuvelruggen, beboste gebieden en meren. Als je van wandelen houdt kan dat hier zeker. Het land is rustig en je kunt er genieten van de flora en fauna.

Oude steden

Behalve mooie natuur heeft Bosnië ook een aantal mooie oude steden die erg in trek zijn. Waarschijnlijk heb je al weleens gehoord van Sarajevo, de hoofdstad van het land. Wanneer je deze oude stad bezoekt moet je niet vergeten om je camera mee te nemen zodat je de indrukwekkende architectuur kunt vastleggen voor later.

Eén van de meest bekende spots van Bosnië zul je vinden in de stad Mostar. Hier bevindt zich namelijk de Stari Most. Dit is één van de meest bekende bruggen in heel de wereld. Veel toeristen komen speciaal naar de stad om een foto te maken van deze imponerende brug.

Niet duur

Ook niet geheel onbelangrijk, Bosnië is lekker goedkoop dus je hoeft niet veel geld uit te geven voor een tripje. Met 20 euro per dag kun je heel goed redden, en daarbij rekenen we een verblijf in een hotel bij in. Bosnië is dus erg geschikt voor als je een korte week weg wilt op een klein budget binnen Europa.

Wat vind jij het leukste aan Bosnië, en waarom moeten andere reizigers het land bezoeken? Reageer in de comments, wij lezen alles!