Hot spark
Image default
Recreation / Autos

De checklist voor een APK Keuring

APK Keuring

Wanneer je niet op tijd je auto laat keuren bij de APK of RDW loopt je het risico een boete te ontvangen. Het is belangrijk dat je auto gekeurd wordt maar ook dat deze op tijd wordt gecontroleerd op de belangrijkste aandachtspunten bij een APK keuring. Het is bovendien beter om direct door de keuring te komen in plaats van een extra herkeuring die tijd en geld kost. In dit artikel zullen we de belangrijkste punten doornemen voor een APK keuring. Omdat veel zaken te maken hebben met slijtage en minder met technische zaken als motortechniek is het eenvoudig dit zelfstandig uit te voeren. Met onderstaande checklist kunt u zelf vandaag nog uw voertuig controleren en zo met een gerust hart uw auto laten keuren.

Checklist APK keuring

De onderstaande zaken zijn belangrijk om zelfstandig te controleren:

De verlichting voor met groot en dimlicht. Achterlichten als remlicht en achteruitrijlichten, knipperlichten, nummerplaat verlichting en mistlampen achter dienen allemaal correct te werken. Wanneer er een lamp defect is dan kun je die beter even snel vervangen. Ook de banden dienen op de juiste spanning te zijn en van voldoende profiel te beschikken. Voor 1.6mm en achter 2.5 mm minimaal. Er mogen verder geen scheurtjes in de banden zitten. De Remschijven moeten dik genoeg zijn en er mag niet teveel roest op de schijven aanwezig zijn. Ook de remslangen moeten in goede staat zijn. De ruitenwissers moeten correct hun werk doen en de sproeier moet functioneren. Zorg dat de ruitenwisserbladen niet versleten zijn en er voldoende vloeistof aanwezig is. Een lek in de uitlaat hoort u snel genoeg.

 

APK ondersteuning

Om zonder zorgen uw auto van een goede APK keuring te voorzien kunt u het beste bij uw regionale garage uw auto laten keuren. Ga naar een erkende garage als Autogarage Jelsma voor een jaarlijkse keuring van uw voertuig. Zij zullen op een professionele manier uw auto voor een nieuwe APK keuren.