Hot spark
Image default
Eten en drinken

Tijd voor een potje bier pong!

Geeft u een feestje en wilt u graag dat u gasten kunnen genieten van het heerlijke drankspelletje bier pong? Wacht dan niet langer en bestel hier uw bier pong spel!

Spelregels

Wie kent het niet, bier pong. Het bekende Amerikaanse spelletje is al langer bekend in Amerika en is nu ook overgewaaid naar Nederland. Het spel is ooit ontworpen door Amerikaanse studenten en het enige wat u nodig heeft om het spel te spelen zijn de bekende Amerikaanse red cups, een paar pingpong balletjes en natuurlijk bier! Het spel dient als volgt gespeeld te worden. Er dienen twee teams gevormd te worden, het minimum aantal spelers zijn twee en het maximum aantal spelers voor bierpong is om en nabij de tien. U heeft tevens een tafel nodig die groot genoeg is om een twintigtal bekers op kwijt te kunnen. Aan beide kanten van de tafels dienen er vier rijen van bekers met bier neergezet te worden. Deze moeten in een driehoek op tafel worden gezet. Eerst een rij van vier bekers, dan een rij van drie bekers, vervolgens een rij van twee bekers en tot slot 1 beker. Wanneer de bekers zijn gevuld met bier moeten de deelnemers de ping pong balletjes proberen te gooien in een van de bekers van de tegenstander. Wanneer dit gelukt is dient de tegenspeler de beker met bier op te drinken. Het bier pong spel is gewonnen wanneer alle bekers met bier op zijn. Het team dat geen een beker meer heeft staan heeft gewonnen.

Attributen

Wanneer u een bier pong spel aanschaft zitten vaak de volgende bier pong attributen inbegrepen: twintig Amerikaanse red cups (deze bestaan uit tien red cups en tien blue cups, om zo de teams te kunnen onderscheiden), twee ping pong balletjes. Om het bier pong spel nog leuker te maken wordt de volgende tip gegeven: voeg nog een extra rij toe aan de drankpiramide, op deze manier moet er nog meer gedronken worden en duurt het spel langer.