Hot spark
Image default
Dienstverlening

Relatietherapie voor jullie een goede keuze?

Overweeg jij om samen met je partner in relatietherapie te gaan en ben je op zoek naar een goede relatietherapie in Apeldoorn en omstreken? Neem dan contact met ons op.

Voor wie is relatietherapie bedoeld?

Relatietherapie in Apeldoorn is bedoeld voor koppels die niet meer zo goed weten of ze nog wel samen door willen gaan met hun relatie. Vaak is er binnen een relatie geen begrip meer voor elkaar en ontstaat er veel ruzie tussen de twee. Relatietherapie wordt dan gezien als een redmiddel en er wordt samen gekeken of er nog iets mogelijk is. Er zijn vaak twee uitkomsten van relatietherapie. De eerste mogelijkheid is dat de relatie een soort van nieuw leven in wordt geblazen. Men kijkt dan samen met de relatie therapeut en de partner wat diegene jou zo aangetrokken heeft in het verleden en waarom dit zo is. Ook kan relatietherapie in de kliniek in Apeldoorn ervoor zorgen dat men er achter komt dat de partner niet helemaal geschikt is voor jou en dan ontstaat er een breuk in de relatie.

Het traject

Het traject van relatietherapie in Apeldoorn ziet er voor iedereen anders uit. Dit komt natuurlijk omdat ieders relatie anders is en zo ook de problemen die er zijn. De behandeling die in de kliniek in Apeldoorn vaak wordt gebruikt is de Emotionally Focused Therapy, oftewel EFT. Deze behandeling is een mooie manier om de communicatie te herstellen en/of te versterken. Hierbij leren beide partners om elkaar weer te waarderen en om een emotionele verbinding met elkaar te leggen, zodat zij zich weer openstellen naar elkaar toe. Ook wordt er in Apeldoorn gebruik gemaakt van de training communicatie. Hier leren koppels hoe ze eerlijk en open met elkaar moeten communiceren zodat er geen ruis ontstaat en ze kunnen werken aan hun relatie.