Hot spark
Image default
Recreation / Autos

In de auto op naar de sneeuw

Als je met de auto op wintersport gaat zijn er veel dingen waar je op moet letten. Zorg er voor dat je je goed voorbereidt. Hier wat informatie zodat je die dingen niet vergeet.

Ten eerste moet je sneeuwbanden dragen. Dit is verplicht maar daarnaast ook een stuk veiliger voor als je in sneeuwgebieden bent. Daarnaast zijn sneeuwkettingen ook handig om mee te nemen mocht je toch vast komen te zitten. Verder moet je ook de vignetten op orde hebben die je in sommige landen verplicht moet hebben wil je daar rijden met de auto. Een gevarendriehoek met gele hesjes meenemen is ook handig voor als je pech hebt. Zeker in gebieden waar het kan sneeuwen is er weinig zicht en moet je er zo opvallend uit zien. Meet ook het olie op en zorg voor andere materialen mocht je motorpech hebben. Neem je kinderen mee op vakantie naar een sneeuwgebied? Het wordt een lange reis dus neem leuke dingen mee zodat zij zich niet vervelen. Kinderen vervelen zich snel dus wat spelletjes of snoep of films zorgt er voor dat het leuk blijft in de auto.

Ook de reis wil je zo aangenaam en veilig mogelijk maken. Gebruik dan een achteruitrijcamera. Daarmee kun je makkelijk inparkeren, achteruitrijden en het verkeer achter je in de gaten houden tijdens de autorit. Het is fijn dat je dan makkelijk op het dashboard naar de monitor kunt kijken zodat je ook weer snel het verkeer voor je in de gaten kunt houden.  Een waeco camera is een aanrader voor als je op wintersport gaat. Bij van zwitserland heb je mooie camera’s inclusief monitor die goed kunnen dienen als je op wintersport gaat. Zorg ook voor spullen om zo comfortabel mogelijk te kunnen slapen. Denk aan een dekentje en kussentje die je makkelijk kunt gebruiken achter in de auto. Als je kunt slapen tijdens de reis is de reis een stuk sneller voorbij en kun je genieten van de vakantie.

https://www.vanzwitserland.nl/