Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Een woonhuisverzekering afsluiten?

Of u nu woont in een huurwoning u of woont in een koopwoning, u dient een woonverzekering hebben. Het maakt voor een woonverzekering wel verschil of u een huurwoning betrekt of u een eigen woning bezit. Als u een eigen woning bezit dan moet u niet alleen een woonverzekering voor uw meubels hebben, maar moet ook het pand (de woning zelf dus) verzekerd zijn.

U kunt bij een verzekeraar informatie over een woonverzekering krijgen. De voorwaarden van een woonverzekering kan verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Laat u daarom goed informeren over de voorwaarden van een woonverzekering vooral als u een koop woning heeft is dit belangrijk. Als u een koopwoning heeft en u hebt ook een garage, dan moet u ook de garage volledig verzekeren. Dit valt dan ook onder de woonverzekering. Sommige verzekeraars hebben andere voorwaarden als het gaat om een garage en de inhoud op te nemen in de woonverzekering vooral als het uw auto betreft. Een auto wel afgesloten in de garage of juist niet? Dit is maar een klein voorbeeld zorg dus dat u de polis voorwaarden kent voordat u een woon verzekering afsluit.

Wat is verzekerd?
Alle schade die ontstaan is aan uw spullen wordt door deze verzekering vergoed. Ook bij een inbraak krijgt u de nieuwwaarde van de gestolen spullen uitgekeerd. Als uw huisdier gewond raakt, wordt ook de schade aan uw huisdier door deze verzekering vergoed. De spullen die bijvoorbeeld in uw tuin staan, in uw portiek of op uw balkon, zijn ook verzekerd.

Bij welke verzekeraars kan ik terecht?

  • FBTO: De verzekering van FBTO biedt een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. Voor een klein bedrag bent u goed verzekerd.
  • Unive: De snelle schade-afhandeling, de lage premie en de uitgebreide en hoge dekking zijn de belangrijkste punten bij Univé.
  • OHRA: Bij de verzekering van Ohra betaalt u geen eigen risico en kunt u korting krijgen indien u meerdere verzekeringen afsluit.

Bedenktijd
In aanvulling op polisvoorwaarden is op deze verzekering een bedenktijd van toepassing. Dit betekent dat u als verzekeringnemer na ontvangst van de digitale polis de verzekering ongedaan kunt maken met inachtneming van het navolgende:

  1. De bedenktijd bestrijkt een termijn van zeven werkdagen.
  2. De bedenktijd gaat in op het moment van ontvangst van de digitale polis.
  3. De verzekering dient een contracttermijn van tenminste een jaar te hebben.
  4. Wanneer gebruik wordt gemaakt van het recht om de overeenkomst met terugwerkende kracht te ontbinden / te vernietigen, wordt gehandeld alsof de verzekering nooit heeft bestaan en is er nimmer dekking onder de polis geweest.
  5. Op contracten waarvan, met instemming van de verzekeringnemer, de (voorlopige) dekking ingaat voordat de bedenktijd zou zijn afgelopen, is de bedenktijd niet van toepassing.
https://www.woonverzekeringspakket.nl/