Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Een hoogwerker huren, wanneer zinvol?

Schilders en stukadoors moeten vaak genoeg op hoogte werken daarvoor is een hoogwerker huren natuurlijk uitermate geschikt als toegevoegd arbeidsmiddel. Welke arbeidsmiddelen er worden gebruikt, hangt af van vele factoren. Er is geen standaardoplossing. Er zijn evenveel toepassings- en contractwerkgebieden als er mogelijkheden zijn. Naast de vorm en grootte van het gebouw is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving van het object, de duur van de stand en het aantal medewerkers op de bouwplaats.

Een hoogwerker huren of toch een steiger?

Een hoogwerker huren is vooral zinvol en biedt voordelen bij kortstondige toepassingen of wanneer aan een gevel slechts selectief moet worden gewerkt. Obstakels zoals uitsteeksels kunnen met een hoogwerker worden overwonnen. Het gebruik van een hoogwerker is altijd voordelig wanneer de gebruiksduur korter is dan de opbouw- en afbouwtijd van een steiger. Deze scoort ook goed op moeilijk bereikbare plaatsen. Waar een steiger het openbaar verkeer verstoort, is een hoogwerker vaak flexibeler en kan deze bijvoorbeeld ’s avonds gewoon worden ‘opgevouwen’. Frequent materiaaltransport spreekt ook voor een hoogwerker. Bij jekuntmijhuren.nl heeft u keuze uit een groot aantal verschillende modellen. Om te bepalen welke u het beste kunt huren neemt u natuurlijk even contact op met deze verhuurservice.

Een steiger is vooral rendabel als het gaat om een lange levensduur en als er op meerdere niveaus tegelijk wordt gewerkt. Ook al zijn er verschillende beroepen op een object – dakdekkers, schilders, stukadoors, etc. – het gebruik van steigers is zinvol. Dit betekent bijvoorbeeld dat een werkende steiger meestal wordt aanbevolen voor een volledige renovatie. Bovendien kan een steiger ook worden gebruikt als beschermende steiger. Vergeleken met werkplatforms kan een steiger ook hogere belastingen dragen. Bij de planning moet altijd rekening worden gehouden met de montage- en afbouwtijden.

Belangrijk om in acht te nemen

Het type werk moet zowel voor de steiger als voor de hoogwerker worden gedefinieerd. O.a.: Is het een klus die buiten of binnen moet worden uitgevoerd? Welke hoogte en reikwijdte moet in acht worden genomen, wat is het werkgebied? Voor smalle doorgangen en gevoelige binnen vloeren kan een rupsachtige hoogwerker worden gebruikt, die zelfs op parket of tegels kan worden gebruikt. Deze kan ook worden gebruikt om door smalle doorgangen met een breedte van 90 centimeter te rijden.