Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Een tweedehands auto kopen

Ben jij ook weer toe aan een andere auto? Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwe of een tweedehands auto te kopen. Er zitten vele voordelen aan het kopen van een gebruikte auto. Het kan veel geld schelen om zo’n auto te kopen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij een tweedehands auto. In dit artikel lees je een aantal tips. Zodat jouw volgende auto een goede aankoop wordt.

Tweedehands autoprijzen

Wat natuurlijk heel belangrijk is bij het kopen van een tweedehands auto, is de prijs. Vergelijk de auto die u op het oog heeft op sites die dezelfde auto aanbieden. Stel nou dat de prijs van de auto heel veel lager is bij de ene aanbieder dan bij de andere aanbieder, dan kan het zomaar zo zijn dat de kilometerstand is teruggedraaid of dat er iets anders niet klopt aan de auto. Beslis ook voor jezelf of je de auto gaat kopen bij een officiele autogarage of bij een particulier. Als je een auto bij een particulier koopt is dat vaak gunstiger in de prijs, maar het heeft ook het nadeel dat er geen garantie op zit. Koop je de auto bij een echte autogarage, dan is deze verplicht om een jaar garantie te leveren. Bekijk ook officiele certificaten die de garage in zijn bezit heeft, hieraan kun je vaak zien dat de garage betrouwbaar is en je kunt hier rustig je auto kopen. Ook online bestaat er een hele goede site, bynco.com. Allerlei soorten auto’s kun je hier kopen, bijvoorbeeld de welbekende Renault Captur.

Auto specificaties

Als het daadwerkelijk zover is en het is tijd voor het bekijken van de auto, let dan goed op alle specificaties. Zorg ervoor dat je iemand mee neemt die veel verstand heeft van auto’s. Diegene kan vaak beter beslissen of een auto geschikt is om te kopen of om niet te kopen. Dingen die je zelf niet opvallen, vallen een ander wel op en diegene kijkt waarschijnlijk ook met een andere blik naar een auto. Eerste dingen die je op moeten vallen, zijn roestplekken. Soms heeft de verkoper deze roestplekken weg proberen te werken, maar als je goed van dichtbij naar de lak kijkt is het nog goed te zien. Veel roest betekent dat de auto veel buiten heeft gestaan en deze niet goed onderhouden kan zijn. Wat je ook op kan vallen is verschillende kleuren op verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld het ene portier die een iets lichtere kleur heeft dan de andere. Het zou kunnen betekenen dat het portier is vervangen nadat er een ongeluk heeft plaatsgevonden en daarna is overgespoten.

Betrouwbaar online auto’s kopen

Waar ook veel mensen niet op letten, is dat als ze de auto gaan bekijken de motor temperatuur niet controleren. Sommige verkopers laten de motor namelijk warm lopen voordat de koper langs komt om te kijken. De motor lijkt dan goed te lopen, maar als deze koud is, loopt hij misschien niet zo goed als het lijkt.

Wat een geluk dat nu ook de Captur Renault online wordt aangeboden. Als jij deze auto online gaat kopen, doe dit dan bij de betrouwbare site bynco.com.

https://bynco.com/nl/