Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Veilig je Auto verkopen doe je zo

Commotie

Er is de laatste jaren veel te doen over het particulier verkopen van een auto. Je hoort berichten over oplichting via Marktplaats of Speurders, Wij kopen auto’s die een derde van de prijs bieden die ze eigenlijk beloofd hadden of de bekende auto verkoopsites zoals AutoVendi of Ik wil van mijn auto af. Maar wat is er nu waarheid en wat is de meest veilige manier om je auto te verkopen? Wij leggen het uit. 

Openbare marktplaatsen

De meest voor de hand liggende manier om je auto te verkopen is het gebruik maken van openbare marktplaatsen. Doordat je hier doorgaans aan andere particulieren verkoopt, is de kans op een redelijk hoog bedrag voor je auto het grootst. Maar het heeft ook zo z’n nadelen en je moet je maar afvragen of de voordelen het opwegen tegen de nadelen. 

Er zijn al meerdere televisieprogramma’s geweest die een uitzending gewijd hebben aan oplichting en diefstal via online marktplaatsen. Cybercrime is explosief gestegen de afgelopen decennia en criminelen worden iedere dag slimmer. In het programma Stegeman op de bres laat Alberto Stegeman in aflevering 6 van seizoen 3 zien hoe criminelen een app hebben gemaakt die lijkt op internet bankieren. Zo slim in elkaar gezet dat je zomaar je sleutels aan een crimineel meegeeft zonder dat je doorhebt dat hij je aan het beroven is. 

Verder zijn er nog een groot aantal manier van oplichting via marktplaatsen. De 7 bekendste oplichtingstrucs vind je hier. Wees dus op je hoede als je iets via openbare marktplaatsen wil verkopen, vooral met auto’s want dat gaat doorgaans om grote bedragen. 

Auto verkoopsites

Ze schieten als paddestoelen uit de grond. Websites waar je als particulier je auto aan kunt melden en vervolgens een bod op je auto krijgt. Je kunt er dan voor kiezen om in te gaan op het bod of niet, en dit alles geheel gratis en vrijblijvend. Maar hoe betrouwbaar zijn al deze websites? Krijg je ook daadwerkelijk het afgesproken bedrag of zijn het lokkertjes?

Wij kopen auto’s is de grootste partij van Nederland. Zij kopen de auto’s zelf in en verkopen je auto vervolgens door aan de handel. Met andere woorden, zij moeten er eerst op verdienen en daarna moet de handelaar waar zij jouw auto aan verkopen er ook nog eens aan verdienen. Op zich niet erg als je er met die gedachtengang mee omgaat. Als je er al vanuit gaat dat je een hele lage prijs krijgt, dan is er ook niet aan de hand. Het enige storende is dat wanneer je er je kenteken invult, je een prijs te zien krijgt die veel te mooi is om waar te zijn. Vaak dezelfde prijs als waarvoor hetzelfde type auto te koop staat en daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. 

De tweede partij van Nederland is Ik wil van mijn auto af. Van dat irritante liedje ja. Zij kopen zelf geen auto’s in. Er valt dus één partij weg die eraan wil verdienen en daardoor krijg je hier over het algemeen een betere prijs voor je auto. Het enige waarvoor je op moet letten is dat je je auto niet te mooi omschrijft tijdens het aanmeldproces. Je kunt bijvoorbeeld aanvinken dat bepaalde gedeeltes van je auto in nieuwstaat zijn maar geen enkele gebruikte auto is natuurlijk in nieuwstaat. Ga je uiteindelijk akkoord met een bedrag dan kan het dus zijn dat je tijdens de aflevering toch opeens een lager bedrag krijgt dan in eerste instantie was afgesproken. Je auto is immers niet in nieuwstaat en dit heb je wel aangevinkt. Wees er dus bedacht op. Verder een prima site om je auto veilig te verkopen. Hun slogan “Zonder gedoe, verkocht” kun je alleen je vraagtekens bij zetten.

Als laatste en de kleinste van de drie kun je je auto verkopen via AutoVendi. De werkwijze is redelijk gelijk aan die van Ik wil van mijn auto af echter, in plaats van dat er kleine trucs worden uitgehaald waardoor er achteraf onderhandelingsruimte voor de koper ontstaat doet AutoVendi niet aan, in tegendeel zelfs. 

Wanneer je je auto aanmeldt bij AutoVendi, wordt deze uitvoerig tot in de puntjes gecontroleerd. Van top tot teen en binnen naar buiten. Op die manier komen alle gebreken aan het licht. En op basis van de uitgebreide informatie die je verstrekt ontvang je een gegarandeerd bod op je auto. Let er wel op dat je zelf dan natuurlijk wel eerlijk bent over de gebreken, want daar is het bod op gebaseerd. AutoVendi doet er in ieder geval alles aan om je auto zo eerlijk mogelijk aan te bieden waardoor je auto in 99% van alle gevallen het beste en zonder gedoe via AutoVendi verkocht wordt. Daarbij mag niet iedereen zomaar kopen bij AutoVendi. De partijen die op jouw auto mogen bieden worden uitvoerig gescreend zodat je zeker weet dat je aan een betrouwbare partij gekoppeld wordt. Dit is de meest veilige manier om je auto te verkopen. De prijs is niet al te hoog maar zeker wel aanvaardbaar en het bespaart je een hoop gedoe. 

 

https://www.autoverkopenblog.nl