Hot spark
Image default
Bedrijven

Wat zijn de populairste soorten fietsen van dit moment?

Wat zijn tegenwoordig de populairste fietsen? Nederland staat natuurlijk bekend om alle fietsen. In de hoofdstad Amsterdam kan het ook niet ontbreken van de honderden fietsen. Fietsen zijn altijd al ontzettend handige vervoersmiddelen geweest. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten fietsen ontstaan. Wilt u een fiets kopen en wilt u weten wat de markt allemaal te bieden heeft? Lees dan verder. 

Elektrische fiets

De elektrische fiets. De laatste jaren is deze ontzettend populair geworden. Wat vroeger werd gezien als een handig vervoersmiddel voor de ouderen, wordt nu ook volop gebruikt door de jongere generaties. Door de elektrische hulpmotor die in de e-bike is gebouwd, wordt het fietsen makkelijker gemaakt. Voor de lange afstanden is dit natuurlijk ideaal. 

Hybride fiets

Naast elektrische fietsen zijn er ook hybride fietsen. Deze fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets. Perfect voor als u boodschappen wilt doen op de fiets, maar ook lange ritten wilt maken. De wielen zijn breder voor stabiliteit en het frame is licht, zodat de fiets makkelijk mee te nemen is. 

Vouwfiets

Een andere handige fiets is de vouwfiets. Deze is heel makkelijk mee te nemen in het openbaar bijvoorbeeld, omdat deze fiets gemakkelijk kan worden opgevouwen. Van de vouwfiets is er zelfs ook een elektrische variant. Daarnaast heeft een vouwfiets ook geen ketting, waardoor deze niet voor extra onderhoud zal zorgen. 

Bakfiets

Wilt u veel dingen tegelijk vervoeren op de fiets? Dan is een bakfiets wat u nodig hebt. In de bak voorop past veel en dit maakt het fietsen totaal niet moeilijker. Steeds vaker komt deze fiets voor in de grote steden, door de vele ouders die hun kinderen met de fiets naar school brengen. Als het regent, kan er een zeil overheen. Voor de veiligheid kunnen er ook bankjes en zadeltjes in worden gemaakt. Bekleden met allemaal leuke stickers is ook een mogelijkheid. Dit klinkt als de perfecte fiets voor de vaders en moeders met kinderen die veel op pad zijn met de fiets.