Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Wat heb je nodig om een auto te verkopen

Een veelgestelde vraag is wat je nodig hebt om een auto te verkopen. Om een auto te kunnen verkopen, moet je in het bezit zijn van alle autopapieren. Hoe de papieren eruit zien hangt af van wanneer de auto voor het laatst is overgeschreven. Is dit voor 2014 geweest, dan ben je in het bezit van de ouderwetse kentekenpapieren. In totaal moet je dus 3 papieren hebben.

Kentekenpas

Is de auto na 1 januari 2014 overgeschreven, dan heb je de kentekenpas in bezit. De kentekenpas komt samen met een papier waar een code op staat, welke je nodig hebt om de auto over te schrijven. Wat bij de papieren versie verwarend is, is dat je een deel 1a, een deel 1b en een deel 2 hebt. Dus niet deel 1, 2 en 3.

 

Kenteken niet compleet/kwijt

Ben je een van de kentekendelen kwijt, en dit geldt zowel voor de pas als papieren versie, dan kun je bij de RDW, tegen betaling, een nieuw en compleet kentekenbewijs aanvragen. Zonder het kentekenbewijs compleet te hebben, kun je de auto dus niet verkopen. Het aanvragen kan online en voordat je ze in huis hebt, heb je een paar werkdagen verder. De kosten vallen gelukkig reuze mee. Het kost namelijk rond de 35 euro. Was je een deel van de papieren versie kwijt, dan wordt deze automatisch vervangen door de pas.

 

De auto verkopen

Ga je een auto verkopen, dan kan dit op verschillende manieren. Denk daarbij een advertentie plaatsen, een opkoper opbellen, inruilen en de auto veiling. Elke manier heeft weer voor- en nadelen. Zo is de auto veiling een snelle manier om van je auto af te komen. Bekende spelers op dat gebied zijn Besteautobod, Ikwilvanmijnautoaf en Wijkopenautos. Let hierbij goed op de voorwaarden want niet alle autoveilingen zijn gratis. Adverteren kan natuurlijk ook, echter kost dit bij Marktplaats een paar tientjes. Het nadeel van Marktplaats is dat je door veel handelaren benaderd gaat worden die je auto voor een weggeefprijs te pakken willen krijgen. Pas hier dus mee op.

 

Meer geld voor je auto

Wil je meer geld voor je auto terugkrijgen, dan zijn er een aantal dingen die helpen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de auto voorzien is van een nieuwe apk, en een onderhoudsbeurt. Dit verkoopt namelijk een stuk makkelijker en sneller, en… je krijgt er meer geld voor terug. Meer tips kun je lezen op https://particulier-autoverkopen.nl/

 

https://particulier-autoverkopen.nl/auto-verkopen-nodig/

Gerelateerde artikelen

De vergeten kunst van het kerstboom versieren

Tips voor het kiezen van een Rijschool in Rijswijk

Alles wat kostbaar is om je heen