Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Huis verkopen? Een goede voorbereiding is het halve werk

Huis verkopen? Een goede voorbereiding is het halve werk

Het verkopen van je huis is een grote stap in je leven. Je hebt wellicht meer of minder ruimte nodig of het is gewoon tijd voor een nieuwe omgeving met nieuwe mensen en nieuwe plekken. Voordat je de stap kan maken om te verhuizen en een nieuw thuis te maken is het eerst van belang dat je je oude huis verkoopt. Waar je op moet letten tijdens de voorbereidingen van het verkopen van je huis? Wij hebben een paar gouden tips! 

 

Ga voor een neutraal interieur

We weten heus dat jouw huis prachtig is ingericht, alleen wanneer je de beste koper zoekt voor je woning is jouw interieursmaak eigenlijk niet echt van belang. Veel belangrijker is dat de potentiele koper zich er thuis kan voelen. Berg daarom alles op aan spullen die van toepassing zijn op jouw persoonlijke leven en hou de inrichting zo neutraal mogelijk. Zorg voor een neutrale kleur op de muren en zorg ervoor dat er een ‘huiselijke’ sfeer is. Dit kun je creëren door bijvoorbeeld kussens en kaarsen in het interieur te plaatsen. Heb je echt geen idee wat voor jouw huis nou een goed neutraal interieur zou zijn? Dan kun je altijd nog een verkoopstylist inhuren; dit is iemand die gespecialiseerd is in het verkoop klaar maken van je woning en geeft daarbij advies over meubels en accessoires. 

 

Laat goede foto’s maken

De verkoop van je huis zal voornamelijk via internet verlopen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er goede foto’s van jouw woning op de verkoopwebsites staan. Woningzoekenden bekijken op websites als Funda vaak meer dan 50 woningen per keer. Je wil niet dat ze jouw huis niet in overweging nemen omdat de foto’s niet mooi helder genoeg zijn of geen goed beeld geven van de woning. Huur een gespecialiseerde fotograaf in om er zeker van te zijn dat jouw woning op zijn paasbest voor de dag komt op alle woningwebsites. 

 

Kies een goede makelaar

Om er zeker van te zijn dat de verkoop van uw huis voorspoedig en goed verloopt, doe je er goed aan om een makelaar in arm te nemen. De makelaar heeft jarenlange ervaring met het verkopen van huizen en weet precies waar hij of zij op moet letten. Zo weet je zeker overal aan gedacht wordt. Op zoek naar een makelaar in Apeldoorn? Of naar een makelaar in een andere stad? Juistemakelaar.nl weet overal de beste makelaars voor uw huisverkoop te vinden. Zij bemiddelen tussen jou en de makelaar zodat je precies een makelaar vindt die het beste bij jouw wensen past.  

 

https://juistemakelaar.nl/