Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Nieuwsgierig naar cosmetische ingrepen

Je hoort steeds vaker over cosmetische ingrepen. Dit komt ook door social media. Bekende mensen die via hun social media account mededelen dat ze een behandeling laten doen en vaak ook beelden voor en na hebben. Het is begrijpelijk dat je er dan nieuwsgierig naar wordt. Want je wilt jezelf ook mooier maken als dat mogelijk is. Het is ook steeds meer social geaccepteerd om iets aan het uiterlijk te laten doen. Vroeger werd het liever niet verteld als iemand een ingreep had laten doen. Nu mag iedereen het weten als je bijvoorbeeld een botox ingreep hebt gedaan. Een botox of fillers behandeling is dan nog wel een kleine ingreep maar je hebt ook de wat grotere ingrepen waar echt operaties voor nodig zijn die door een chirurg worden uitgevoerd.

Neem bijvoorbeeld een liposuctie buik. De keuze om een liposuctie te nemen wordt pas gedaan als afvallen niet lukt. Bij sommige mensen is gewoon afvallen niet meer mogelijk of heeft het niet geholpen. In dat geval kun je de keuze nemen voor een liposuctie. Iets wat een vrij heftige ingreep is, omdat er vet wordt weggezogen uit bijvoorbeeld de buik of benen. Er zal een litteken achterblijven en hopelijk worden er geen zenuwen of bloedvaten geraakt. Dit komt weinig voor gelukkig.

Een andere ingreep die ook door een chirurg wordt gedaan is een ooglidcorrectie van met name het bovenooglid. Dit ooglid kan op latere leeftijd gaan hangen. Je kunt dan meer vermoeid raken, minder zicht krijgen of druk op de ogen voelen. Als je er echt last van gaat krijgen is een correctie een mogelijkheid. Als je een correctie wilt laten doen zou je kunnen kijken naar ooglidcorrectie voor en na foto’s om te zien hoe het resultaat er uit ziet. Het nadeel van foto’s is dat je het niet helemaal kunt vergelijken met jezelf. Iedereen is anders en bij iedereen zal het resultaat er dus wel anders uit gaan zien.

https://faceland.nl/