Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Voor de Beginnende Caravan Bestuurder

Veel Nederlanders zweren erbij, op vakantie met de caravan. Voor de Nederlanders die nog niet zo ervaren zijn met het op vakantie gaan met de caravan is het belangrijk dat zij goed weten waar ze aan beginnen en dus goed voorbereid op pad gaan. Het is nog best een kunst met zo’n caravan op vakantie.

 

Als nieuwe caravanbestuurder is het niet verstandig om direct aan een lange reis te beginnen. Neem eerst eens een weekend de tijd om alles rustig uit te proberen en te wennen aan een andere rijstijl. Allereerst is het aan te raden om het achteruit rijden goed te oefenen. Onthoud goed dat wanneer jij de achterkant naar rechts wil corrigeren je naar links zal moeten sturen. Andersom is dit natuurlijk hetzelfde, wanneer jij naar links wil corrigeren zal je naar rechts moeten bijsturen. Wanneer je achteruit rijdt is het altijd aan te raden een referentiepunt in de verte voor jezelf te bepalen. Een achteruitrij camera kan je hierbij heel goed helpen. Zo’n achteruitrijcamera kopen is zeker aan te raden voor de beginnend bestuurder.

 

Wat ook erg belangrijk is is de gewichtsverdeling. Het is aan te raden zware spullen op de vloer te leggen, het liefst zo dicht mogelijk bij de as. In de dakkasten kan je het beste alleen lichte spullen leggen. Wanneer je hier zware spullen inlegt zal de caravan sneller de neiging hebben te gaan kantelen. De bagage kan je het beste evenwichtig verdelen over de bankkasten. De watertanks kan je het beste niet onnodig gevuld laten. Zo bespaar je weer gewicht. De zware spullen die je op de vloer legt kan je het beste wel vastmaken. Dit om te voorkomen dat de spullen gaan verschuiven.

 

Als laatste willen je wat meegeven over pech onderweg. Pech onderweg is natuurlijk altijd vervelend, echter met een caravan ben je nog kwetsbaarder. Probeer daarom altijd zo ver mogelijk naar de rechterzijde van de vluchtstrook te rijden. Als je nog steeds het gevoel hebt niet veilig te staan is het zaak zo ver mogelijk door te rijden naar een veiligere plek. Doe dit natuurlijk in een erg laag tempo. Daarnaast moet je natuurlijk altijd de knipperlichtinstallatie aanzetten en de gevarendriehoek neerzetten. Laat al je inzittenden naast de vangrail wachten.

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/