Hot spark
Image default
Woning en Tuin

Je woning aankleden met een schapenvacht of koeienhuid doe je zo!

Je kan een koeienhuid voor veel dingen gebruiken, maar kijken we naar schapenvachten; dan kunnen we wel stellen dat je hier echt veel meer mee kan. We vertellen je in dit artikel waar je koeienhuiden voor kan gebruiken en doen dit ook met schapenvachten! 

Hoe gebruik je een koeienhuid om je huis te decoreren?

Je kan een koeienhuid kopen en gebruiken als vloerkleed. Dit is het meest voor de hand liggend en wordt ook het vaakst gedaan. Dat betekent niet dat er niet veel meer gedaan kan worden met een koeienhuid. Je kan namelijk ‘als je handig bent’ er goed mee knutselen! Denk maar eens aan een mooie poef of een wanddoek. Kort gezegd; je kan het niet gek genoeg verzinnen en je kan het maken: een onderzetter van koeienhuid, koeienhuid vlaggetjes en denk eens aan een bankje van koeienhuid.

Hoe gebruik je een schapenvacht om je huis te decoreren

Hoe gebruik je een schapenvacht om je huis te decoreren? Een schapenvacht heb je in meerdere soorten, maten, kleuren en haarlengtes. Je kan hier dus veel meer variatie in maken.

Welke soorten worden er het meest verkocht?

Er zijn drie soorten schapenvachten die het meeste worden verkocht:

–       Texelse schapenvacht

–       IJslandse schapenvacht

–       Tibetaanse schapenvacht

Het ligt er net aan waar je naar opzoek bent, welke je dan het beste kan kiezen. Wil je namelijk een zachte vacht? Dan sluit een Texels schapenvacht goed aan bij deze eigenschap.

Waarom een IJslandse schapenvacht?

Voor veel decoratie worden er IJslandse schapenvachten gebruikt. Deze hebben hele lange haren en staan vaak overal wel bij. Ze komen op een foto ook gewoon beter uit de verft! Je zal dus ook merken dat de interesse hiervoor ook hoger ligt.

Hoe kan je decoreren met een schapenvacht?

Een schapenvacht kan je ook nog steeds al vloerkleed gebruiken maar ook als: Tafelkleed, kleed voor over de stoel, kleed voor over de bank en ook voor op de bank!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/