Hot spark
Image default
Vervoer en transport

Tips om een verhuizing vlot en soepel te laten verlopen

Een verhuizing op zich is al stress vol genoeg, maar toch moet het goed verlopen en alles goed terecht komen. Niet dat je ineens je muur nog moet over spuiten als al je nieuwe meubels er al staan. Of dat een erfstuk ineens op de verkeerde plek komt en nu gebracht wordt naar de vuilstort. In deze blog hebben we het over de drie belangrijkste dingen waar je op moet letten.

Tip 1: Tijdelijke opslag

Veel mensen denken oh doe ik even die veerhuizing. Ik breng gewoon al me spullen in één keer van het ene naar het andere huis. Zo werkt het alleen niet. Verhuizing draait om timing. Wanneer worden de muren geverfd, wanneer worden de grote meubels verhuist en wanneer slaap ik daar voor het eerst. Naast de stress die je hebt om je nieuwe huis in te richten, zit je ook met de stress van het afleveren van je oude huis. Het is dus belangrijk dat je oude huis op tijd leef staat, een extra inboedelopslag is hier dus ideaal voor. Zo kan je makkelijk je spullen opslaan, voor een klein prijsje. Je weet zo zeker dat je oude huis op tijd leeg is, maar dat wel al je spullen goed staan op geborgen en makkelijk naar je nieuwe huis kunnen. Overbodig is een extra tijdelijke opslag dus zeker niet.

Tip 2: Meten is weten

Dit klinkt als iets clichés, maar is toch een feit. Het is belangrijk dat je gestructureerd te werk gaat en weet waar je aan begint. Dus houd rekening met deuropeningen of een smalle trap. Meet voordat je dingen gaat tillen en verplaatsen meet even of het allemaal past en kan. Dat scheelt veel werk.

Tip 3: Samen sta je sterker

Hoe voor de hand liggend het ook klinkt, het is wel de waarheid. Of het nu gaat om familie leden die je helpen of een verhuisbedrijf dat maakt niet zo heel veel uit. Het gaat erom dat je mensen hebt die bereid zijn hard te werken. Een zware kast of volledige bank kan je sowieso niet in je eentje tillen, dus een beetje hulp is altijd fijn. Daarnaast is het ook nog is gezellig en ontneemt het veel stress. Na een harde werkdag aan je huis met je vrienden om je heen nog gezellig een drankje doen moet natuurlijk altijd kunnen. Door hulp te vragen aan bekende, maak je er ook een soort uitje van. Je zorgt dat je een gezellige avond heb waar je altijd aan terug kan denken als je naar je huis kijkt.

Soepele verhuizing

Waar het dus op neer komt is dat voorbereidingen een groot deel spelen in een succesvolle verhuizing. Ook werk uit handen durven geven moet kunnen. Maar eigenlijk gaat het er ook om dat je er lol in hebt. Het is tenslotte het moment van een nieuw begin. Een nieuwe plek, met een nieuwe start, daar moet je ook iets leuks van maken. Hoe je het ook went of keert het moet altijd wel goed komen, vooral als je deze tips gebruikt!