Hot spark
Image default
Bedrijven

Audi chiptuning voor de optimale prestatie

Het is niet gek als je denkt dat er nog meer te halen valt uit je Audi. Zo valt er vaak nog veel te winnen op het gebied van snelheid, zuinigheid en andere prestaties. Vaak kunnen een aantal kleine ingrepen er al voor zorgen dat jouw Audi een stuk beter gaat presteren. De reden hiervoor is dat de autofabriek vaak een erg breed veiligheidsmarge neemt als het gaat om motorprestaties.

De veiligheidsmarge verkleinen bij Audi chiptuning

De fabrieksinstellingen van auto’s zijn vaak meer gefocust op de veiligheid van de auto in plaats van de prestatie van de auto. Om die reden zitten er vaak extreem brede veiligheidsmarges op de auto’s waardoor jij niet het maximale uit je Audi kunt halen. Door middel van Audi chiptuning kun je er voor zorgen dat je nog meer plezier kunt hebben van je auto.

Het chiptunen van je auto zorgt er namelijk voor dat de veiligheidsmarges van de Audi verkleint kunnen worden. Door middel van bepaalde chips en injecties kunnen de veiligheidsmarges verkleind worden. Door de veiligheidsmarges te verkleinen krijgt je motor de mogelijkheid om betere prestaties te leveren.

Slijtage door chip tunen

Doordat je de prestaties van je motor gaat verbeteren met chip tunen moet je auto harder werken. Bij hogere prestaties hoort daarom ook vaak een snellere slijtage. Je motor gaat namelijk meer vermogen gebruiken waardoor bepaalde onderdelen harder moeten gaan draaien of meer gebruikt gaan worden. Doordat er een hoger toerental bereikt wordt komt er ook meer belasting op de versnellingsbak.

https://cts-chiptuning.com/audi-chiptuning/