Hot spark
Image default
Zorg

Abortus hulpverlening? Bloemenhove Amsterdam

Ben jij erachter gekomen dat je zwanger bent? En is het niet gepland? Je kunt aankloppen bij Bloemenhove Amsterdam. In de kliniek (met een locatie in Heemstede en Amsterdam)  werken gediplomeerde verpleegkundigen en artsen. Zij zijn speciaal opgeleid om meisjes als jij bij te staan. Op medisch, maar ook op mentaal vlak.

 

Voor vrouwen die niet langer dan 8 weken zwanger zijn, is de abortus pill een oplossing. Door deze tablet, eigenlijk is het een combinatie van 2 tabletten, breek je de zwangerschap af. Een fysieke ingreep komt er niet aan te pas. Dit middel is gratis en je kunt ‘m krijgen bij Bloemenhove. Je zult in totaal niet langer dan 2 uur in de kliniek hoeven doorbrengen. Wel is er na een week of vier nog een controle. Er vindt dan voor de zekerheid nog een zwangerschapstest plaats. Over abortus kosten hoef je je geen zorgen te maken, die worden door de overheid vergoed als je in Nederland woont.

 

Bij zwangerschappen langer dan 8 weken en tot 18 weken moet je rekenen op een behandeling van 5 tot 6 uur. Deze overtijdbehandeling vindt altijd in de ochtend plaats, zodat je in de middag of namiddag terug mag naar huis. Gaat het om een zwangerschap van langer dan 18 weken dan zal de abortus een paar uur langer duren. Ga er in dat geval vanuit dat je 8 tot 10 uur in de Bloemenhovekliniek bent. Voor de duidelijkheid: overnachten is niet nodig.

Iedere client krijgt na de abortus -uit voorzorg- een antibioticum. Dit is een geneesmiddel dat bacteriële infecties tegengaat. Er zijn overigens twee soorten antibiotica. De eerste groep staat bekend onder de naam bactericide. Deze doden bacteriën. Penicilline is waarschijnlijk de bekendste. Categorie nummer 2 heet bacteriostatisch antibioticum. Dit middel remt bacteriën. Een voorbeeld is doxycycline. Ruim 20 dagen na de abortusbehandeling vindt er een nabehandeling plaats. Dit gebeurt puur om er zeker van te zijn dat je geen klachten hebt en gezond bent. Voor de controleafspraak hoef je niet perse naar Heemstede te komen, je kunt ook terecht bij je eigen huisarts of gynaecoloog.

https://www.bloemenhove.nl/