Hot spark
Image default
Zorg

Hierbij word je geholpen als je gaat voor begeleid wonen voor jongeren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij als jongvolwassene begeleid moet of wil wonen. In ieder geval kan het helpen om zelfstandiger te worden. Bij Leviaan worden jongeren met psychische klachten hierbij geholpen. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Er wordt uitgegaan van zo’n twee jaar begeleid wonen voor deze jongeren. Als dit iets is wat jij misschien gaat doen, wil je natuurlijk weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Je wilt weten wat begeleid wonen voor jongeren precies inhoudt en waar je aan werkt. Via Leviaan zelf kun je hier meer over te weten komen. Je kunt de site bezoeken of zelf contact opnemen. In deze tekst krijg je in ieder geval al wat informatie.

Werken aan zelfstandigheid

Bij dit centrum gaat het erom dat jongeren door begeleid wonen zelfstandiger worden. Ze wonen dan wel begeleid, vaak omdat hulp nodig is, maar doen ook veel zelf. Waar nodig krijgen de jongeren hulp aan de hand van doelen die ze zelf aangeven. Zo wordt er precies gekeken wat er voor een bepaald persoon nodig is om te groeien en zelfstandiger te worden. Er wonen meerdere mensen tegelijkertijd in het centrum, die ook ruimtes moeten delen. Wel heeft iedereen een eigen kamer.

Hieraan wordt ook gewerkt

Omdat verschillende jongeren begeleid wonen om verschillende redenen, werkt niet iedereen aan hetzelfde. Het is in ieder geval voor iedereen belangrijk om zelfstandig te kunnen worden en eigen doelen te kunnen bereiken. Als iemand bijvoorbeeld autisme heeft, wordt eraan gewerkt daarmee om te kunnen gaan. Verder is het altijd van belang om jezelf als persoon te ontwikkelen en in veel gevallen sociaalvaardiger te worden.

Neem contact op

Als je je wilt aanmelden voor begeleid wonen voor jongeren, kan dit via de website van het centrum. Heb je voorafgaand nog vragen die je wilt stellen? In dat geval kun je telefonisch of via de mail contact opnemen. De medewerkers staan je graag te woord!

https://leviaan.nl/